LinnThereseDagsland -

Mine beste tips mot svangerskapskvalme!

  • 16.09.2016 kl. 14:41

Allerede fra uke 5 og helt frem til dagens dato har jeg slitt veldig med svangerskapskvalme. Jeg har stort sett kastet opp minst én gang til dagen, men enkelte dager har det hendt oftere enn dette også. Med andre ord har jeg lært meg et triks og to i løpet av disse to månedene med kvalme og oppkast hver eneste dag. Jeg tenkte jeg kunne dele disse med dere ettersom det kan hende det er flere her som er på akkurat det stadiet nå!

Få nok søvn, og stå opp tidligere enn du trenger! For det første, det er så enormt viktig å ta det med ro om morgenen. Må du tidlig opp på jobb så legg deg et par timer tidligere om kvelden slik at du kan ta vekkerklokken på enda tidligere om morgenen, og bare ta det helt med ro! Det er så viktig med nok søvn, og ikke minst en rolig morgen!

Start dagen med et par knekkebrød. Du finner fort ut hva som hjelper deg aller best om det er ritskjeks, frokostknekkebrød, mariekjeks eller fullkornsknekkebrød. Prøv deg frem med alle mulige kjekser og knekkebrød - gjerne også salt chips? Selv er det frokostknekkebrød og wasa sine kanelknekkebrød som har hjulpet meg mest om morgenen. Det er ofte kun dette jeg har fått i meg før middagstid, nettopp på grunn av at alt annet kommer i retur.

Kjøp deg ei spybøtte! Min fikk jeg av mormor og morfar, og den var rosa. Gøy at den ser litt fin ut så blir det bittelitt kjekkere å bruke den. Ta denne bøtten med deg over alt. La den stå ved siden av sengen når du sover. Da unngår du å hoppe opp av sengen og løpe til badet (noe som bare gjør kvalen enda verre) når du plutselig må kaste opp. Ha den også stående ved siden av bordet når du spiser frokost - igjen slik at du kan ta det med ro når kvalmen er på sitt verste og bare strekke deg etter bøtta. Ta den til og med med deg på do! Det har ikke bare hendt én gang at jeg har sittet på do og kvalmen plutselig kommer snikende, da kan det være godt å ha ei bøtte mellom føttene.

Kjøp ingefærkapsler! Disse kan hjelpe noen veldig mye, mens de ikke har like god effekt på andre. Selv opplevde jeg at de kun fungerte om jeg kun hadde lett kvalme, eller for å forebygge at kvalmen kom rett før jeg skulle legge meg. Tok jeg dem på andre tidspunkter på døgnet når kvalmen var mye verre hjalp de egentlig ingenting. Men dette er som sagt veldig individuelt! Ei venninne av meg hadde veldig god effekt av disse til alle døgnets tider - så det skader jo ikke å prøve.

Spis ofte og små måltider - gjerne med masse karbohydrater. Å spise ofte og små måltider er kjempe vanskelig om man er veldig kvalm. Da kan det friste å heller hoppe over måltidene, for så å spise et stort ett med det samme du føler deg bedre. Dette kan dessverre ofte bare gjøre kvalmen verre. Prøv derfor å spise litt og litt nesten hele tiden. Jeg småspiste stort sett fra morgen til kveld, med kun ett hovedmåltid (middagen) ellers var det bare masse småspising spredd utover dagen som hjalp en del på kvalmen. Spis også masse karbohydrater - dette setter seg bedre i magen og har mindre sjanse for å komme i retur. Jeg liker best stekte potetskiver, pølsebrød med smør og skinke, grovbrød med ost og piffi i mikroen eller knekkebrød med forskjellig pålegg.

Jeg håper dette var til hjelp, og at du som er kvalm blir bedre ganske snart. Svangerskapskvalme er noe av det verste jeg har opplevd, og det er så ekstremt slitsomt å gå rundt å være kvalm hver eneste dag - prøv likevel å trøste deg med at det kommer noe godt ut av det ♥ et lite mirakel!


Jeg kan også legge til at kvalmen de siste ukene har bedret seg veldig for min del! Noe jeg aldri trodde kom til å skje da jeg hang over bøtta rundt uke 9, og formen var på sitt absolutt verste.

7 Kommentarer

Jofrid

16.09.2016 kl. 16:57
Eg spydde flere ganger i timen. Eneste som hjalp meg var å ikkje stå opp så tidlig, småspise hele tiden omtrent, lovehearts elle andre drops når eg kjente kvalmen kom :) følte meg dum når eg sprang fram å tebake til do på jobb, så dei fekk vita at eg va gravid tidlig så dei ikkje trudde eg va hangover kvar dag 😂

Linn Therese Dagsland

16.09.2016 kl. 20:56
Jofrid: Huff, det hørtes ikke noe gøy ut <3 Men så var det nok verdt det til slutt tenker jeg :-D

Leah Isabell V

16.09.2016 kl. 17:59
huff, det høres ikke noe hyggelig ut men fint å se at du har gode tips som kan hjelpe deg. Håper det blir bedre fremover og at du slipper unna kvalmen snart! :D

Linn Therese Dagsland

16.09.2016 kl. 20:55
Leah Isabell V: Ja, formen her har bare blitt bedre og bedre, og den siste uken har jeg hatt mange dager uten kvalme - så satser på den forsvinner helt ganske snart <3

Caroline

16.09.2016 kl. 18:28
Det var fine tips, de skal eg ta med meg videre. <3 :) Du er så flink .

Linn Therese Dagsland

16.09.2016 kl. 20:54
Caroline: Tusen takk for det <3

Celine

16.09.2016 kl. 22:11
Hos meg hjalp seaband fra apoteket, men det var også det eneste som hjalp. :) Gikk ned 15 kg på under to måneder...

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits