LinnThereseDagsland -

Årets største meteorsverm i natt!

  • 11.08.2016 kl. 20:30

I natt kan det komme opp mot 200 stjerneskudd i timen. Småbiter av en komet treffer atmosfæren, og lyser opp østre del av himmelen. Noe så fantastisk! Dessverre varsler meteorologene skyer og muligens regn her i distriktet, men kanskje noen av dere er heldigere? Selv skal jeg i hvertfall sitte på taket i natt likevel! 

Jeg elsker å ta bilder av alt som har med natur og vær å gjøre, og stjerneskudd må jo være det fineste av alt. Tidligere har jeg prøvd meg på både lyn, raketter og fullmåne, men har liksom aldri fått de helt perfekte bildene. Men nå som jeg har lært meg mye mer angående manuelle innstillinger på kameraet tror jeg at det er større sjanse for å få flotte og gode bilder. Får bare håper at været er på min side!

I fjor ble visstnok hele himmelen farget grønn, og i år skal svermen være kraftigere enn vanlig. Jorden treffer restene av kometene Swift Tuttle. Kometen bruker 133 år på sin ferd rundt solen. Hvert år treffer vi støvet fra denne kometen og det er dette som gir de flotte stjerneskuddene på himmelen. Herlighet som jeg gleder meg til mørket faller på i kveld. 

Da skal jeg ta med meg kameraet mitt, et par ekstra objektiver, et ekstra full-ladet batteri til kamera, en stol og en paraply. Og så skal jeg bare sitte der og nyte synet av det vakre universet som vi er omringet av.

Skal du lete etter, eller kanskje ta bilder av, stjerneskudd i natt?

bildekilder: 1 // 2 // 3 // 4

7 Kommentarer

Marie Oma

11.08.2016 kl. 20:30
ååå, takk for at du sa ifra, dette visste jeg ikke. Heldigvis skal jeg sent på jobb i morgen, og kan kanskje få med meg dette :D jiho!

Karoe

11.08.2016 kl. 20:40
Kunne ønske jeg hadde mulighet!! Men jeg må sove, sånn går det når jobben kaller klokka 07:00...

Pernille

11.08.2016 kl. 20:51
Hadde det ikke vært for at jeg skal tidlig på jobb i morgen, skulle jeg har sittet oppe i natt for og fått med meg dette.

Henriette Celin

11.08.2016 kl. 20:58
Å, det er så mange fine bilder av sånt! nå tror jeg at jeg må benytte meg av skråvinduet mitt i natt. Wii :-D

Ida Kristine

11.08.2016 kl. 21:07
så spennende!

Nina c

11.08.2016 kl. 21:43
Hvor på landet ser man det mest :)

Frank Eivind Rundholt

12.08.2016 kl. 17:16
Jeg var ute en liten tur i natt og fikk sett en god del stjerneskudd. Veldig flott! Fikk også tatt bilde av et par.

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits