LinnThereseDagsland -

Sukker- og kalorifri gele!

  • 29.07.2016 kl. 11:46

Er det én ting jeg synes hører til sommeren, sammen med soft-is, så er det gele. For rundt en uke siden bestemte jeg meg derfor for å lage hjemmelaget, sunn gele. Og jammen fikk jeg det til! Den smaker akkurat likt som vanlig, usunn gele, men denne er helt fri for kalorier og sukker. Er ikke det fantastisk?

Da vi fikk besøk av familien min i går slukte de geleen med det samme. Spesielt lillesøster og mamma syntes den var knallgod, og at det var helt utrolig at denne var sunn. Om du også ønsker å lage denne geleen finner du oppskriften under her;

Du trenger:

3 dl konsentrert fun light (eller annen sukker- og kalorifri saft), 7 dl vann og 5 ts gelantinpulver (eventuelt en pakke gelantinplater)

Slik gjør du:

Jeg valgte fun lights sin bringebærsaft, men du kan selvsagt varriere smaken i det uendelige! Bland vannet med den konsentrerte saften oppi ei kjele. Tilsett gelantinpulveret, og rør godt om.

Sett platen på fullt, og rør til blandingen begynner å ryke (den skal ikke koke). Det er viktig at du rører hele tiden slik at gelantinen ikke setter seg i bunn.

Hell så over blandingen i ønsket antall skåler. Jeg helte det over i to små serveringsskåler og resten i en ildfastform. Sett deretter geleen i kjøleskapet, og la den stå over natten eller i hvertfall i 4-5 timer.

Håper det smaker!

2 Kommentarer

Henriette Celin

29.07.2016 kl. 12:03
Herlig at den er sunnere da :-D

Lisa Bergersen

29.07.2016 kl. 18:12
Jeg har selv begynt å lage sukkerfri gelé i det siste. Jeg synes det er helt herlig med kald gelé på varme sommerdager, også slipper man å ha dårlig samvittighet siden det verken har sukker eller kalorier! Personlig er jeg ikke veldig fan av Fun Light, så jeg pleier å gå for Zeroh! sine safter. Håper du får en strålende helg. <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits