LinnThereseDagsland -

Sunne og proteinrike sjokoladeballer!

  • 12.07.2016 kl. 12:47

Haha, jeg kjenner det nesten er litt flaut å dele denne oppskriften med dere! Ikke på grunn av oppskriften i seg selv, men grunnet bildene jeg legger til. Opprinnelig var det nemlig tolv deilige sjokolade-proteinballer oppi denne skålen! Men jeg ikke kunne ta bilde av dem da ettersom lyset var alt for dårlig, og jeg så meg nødt til å vente til i dag.

Men å skulle vente et halvt døgn med å ta bilder av noe som er så godt, er absolutt ikke enkelt. For når dagslyset kom sammen med morgenen i dag var over halvparten av proteinballene borte... Hehe, så da ble jeg nødt til å ta bilde av fire stusselige baller... Vel, vel, jeg håper i det minste dere skjønner hvor gode de er da! 

Disse er forresten supersunne, stappfulle av proteiner, og dersom du holder deg til tre proteinballer på én kveld inneholder de under 100 kalorier til sammen! Kjempe enkelt er det å lage dem også, la oss ta en titt på oppskriften:


Du trenger (til 12 proteinballer):

100 gram proteinpulver med sjokoladesmak (jeg bruker dette!), 4 ts sukrin gold (kan kjøpes her), 1 ss sukrinmelis (kan kjøpes her), 1 ss bakekakao, kokosflak og litt vann eller melk.

Start med å blande alt det tørre i en liten bolle, og spe deretter på litt og litt vann eller melk (vann er sunnest, men melk gir en litt bedre smak). Vær forsiktig når du tilsetter væsken for blandingen kan gå fra veldig tørr til klissete på 1-2-3. Når du har fin konsistens på blandingen deler du deigen opp i 12 deler og triller dem til små baller. Dypp dem deretter raskt i en liten skål med vann/melk, og rull dem i kokosflak! Sett dem i kjøleskapet 1-2 timer og nyyyt.

Bare så dere vet det er de gode før man setter dem i kjøleskapet også! Kakemonsen, det vil si meg selv, klarte selvsagt ikke å dy seg, og smakte på både en og to baller før jeg satt dem i kjøleskapet. De smaker helt fantastisk, og det beste av alt er at de er så sunne som de er!

Næringsinnhold for 3 proteinballer (når de er laget med vann):

95 kcal
18,2 gram protein
1,9 gram fett
2,1 gram karbohydrat

Er dette noe du kunne tenkt deg å prøve?

8 Kommentarer

SiljesWorld

12.07.2016 kl. 12:55
Så utrolig gode de så ut <3

Ha en riktig fin tirsdag :D

Marlene Nilsen

12.07.2016 kl. 13:51
Nam :D

Henriette Celin

12.07.2016 kl. 14:52
Høres helt fantastisk ut :-D

Leah Isabell V

12.07.2016 kl. 15:18
Nam :D Disse ser kjempe gode ut!

lisarorvik

12.07.2016 kl. 19:33
Takk for oppskriften, har prøvd å få til dette før men mislykkes. Men nå skal jeg prøve en gang til, for dette så helt nydelig ut <3

Merete

12.07.2016 kl. 20:55
Åh, den så kjempe god ut! Og utrolig stor pluss at den er såpass sunn som den er! Den skal jeg jammen meg prøve. Tusen takk for oppskrift :) Ha en kjempe fin dag :D

Therese Bråthen <3

13.07.2016 kl. 01:12
Så utrolig gode de så ut! :) Må prøve å få lagd dette en dag! :)

Maria

16.10.2016 kl. 18:30
Å, de så veldig gode ut! Men jeg syns det er litt synd at du sier at de blir "sunnere" med vann. Det blir åpenbart mindre kalorier, men jeg vil tenke at melk bare bidrar med sunne næringsstoffer? Beklager veldig at jeg er pirkete for det er selvfølgelig kjempegøy at du deler så gode oppskrifter, men jeg har måttet jobbe litt med hodet mitt for at sunnere og mindre kalorier ikke alltid skal være synonymt. Jeg er vel derfor litt ekstra obs på det, selv om det garantert ikke ligger like mye bak valget av ord som jeg tolker ;)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits