LinnThereseDagsland -

Sukkerfri suksesskake!

  • 15.06.2016 kl. 19:39

Nå vil jeg dele oppskriften på ei kake mamma har laget hundrevis av ganger. Den er så god at jeg ikke lenger klarer å la være å dele den. Kaken skriker om mer oppmerksomhet, og at flere prøver den ut - og det skal jeg derfor prøve å få dere til å gjøre nå. Den er nemlig et genialt alternativ til kalori- og sukkerbombene som finnes av kaker ettersom denne er både sukkerfri og kun inneholder 18 karbohydrater (i hele kaken!).

Med andre ord er den perfekt for dere lavkarbofolk, men også for både sunne og usunne mennesker. Det går nemlig ikke an å kjenne på smaken at denne er sunn. Selv hadde jeg lyst til å gomle i meg hele kaken selv. Men nok snikksnakk, her får dere oppskriften;

Du trenger:

6 eggehviter, 200 gram malte mandler, 100 gram tagatesse, 1 ts bakepulver og 2 ss smeltet smør til bunnen. Og til fyllet trenger du 6 eggeplommer, 1 dl kremfløte, 64 gram tagatesse, 150 gram smeltet smør.

Slik gjør du:

Når du skal lage denne kaken begynner du faktisk med fyllet! Så det første du gjør er å smelte smøret som skal brukes i fyllet, og la det avkjøles. Deretter tar du eggeplommer, tagatesse og fløte i en panne for seg, og varmer det opp på svak varme. Du må røre HELE tiden. Viktig å røre godt langs bunnen.

Når blandingen nærmer seg kokepunktet vil den tykne. Men det må ikke koke, det er viktig! Like under kokepunktet vil den være så tykk, at når du røre med sleiven, vil du kunne se bunnen i en strek der du har rørt. Da er det ferdig! Bland smøret med eggeplommene, og bland deretter dette med resten i kjelen. Dette vil skille seg, ettersom det fremdeles er varmt, men rør i det ved jevne mellomrom. Når det er kaldt vil det blande seg fint, til en jevn og tykk krem som smaker helt nydelig.

Fyllet kan derfor stå slik og kjøle seg ned samtidig som du lager bunnen. Start med å piske eggehvitene og tagatessen sammen i cirka 5 minutter til det er luftig. Rør så inn malte mandler og bakepulver med ei ballongvisp, og helt til slutt tilsetter du smøret. Stek bunnen på nederste rille i stekeovnen på 160 grader i 35 minutter. Om den blir veldig brun mot slutten kan du legge bakepapir over.

Og så er det bare til å smøre fyllet utover bunnen, og smelte enten sukkerfri eller mørk sjokolade som du pynter med på toppen!

Håper det smaker.

2 Kommentarer

mariemoor

15.06.2016 kl. 19:49
Så kjempe digg ut:))

Hege L

18.06.2016 kl. 22:53
Den så veldig god ut :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits