LinnThereseDagsland -

Diettvennlig sommerkos!

  • 27.05.2016 kl. 11:10

Nå som sommeren er rett rundt hjørnet er det ingen tvil om at fristelsene er hakket større enn de var i vinterhalvåret. Derfor hørte jeg ekstra godt etter da mamma tipset meg om at jeg kunne lage meg is som var diettvennlig! Når jeg fikk høre det var det nesten så jeg ble litt oppgitt, at jeg ikke hadde tenkt på det før! Det er jo helt genialt.

Vi fikk også disse to silikonformene av mamma, som forresten kan kjøpes på kitch'n til 49 kroner stykke! Utrolige greie i forhold til de i plast som er mest vanlig. Disse er nemlig akkurat som solo-isene, og man slipper dermed alt klisset når isen begynner å smelte nedover pinnen. Uansett, la oss komme til oppskriften!

Du trenger:

Silikonformer, sukker- og kalorifri saft (et lite tips: denne uken har de -40 % på all fun lights saft på joker. Dere ser kanskje at jeg gikk bananas der...), vann.

Slik gjør du:

Bland 50/50 med vann og konsentrert saft oppi silikonformene. Om du ønsker isen svakere på smak kan du selvsagt blande mer vann og mindre saft, men selv elsker jeg når den er sterk og smaker masse.

Press på "korken" slik at saften ikke renner ut før den stivner.

Plasser så silikonformene i frysen over natten, og voíla! Dagen etter har du kalori- og sukkerfri is til å kose deg med i sommervarmen. Eller kanskje bare i sofakroken om kvelden med levende lys på bordet og en god film på tv?

Håper det smaker!

6 Kommentarer

Henriette Celin

27.05.2016 kl. 11:19
Genialt med sånne! husker vi lagde hjemmelaget saftis ofte da vi var mindre hjemme i huset her ^^

lisarorvik

27.05.2016 kl. 11:39
Dette pleier jeg å ha fryseren hele tiden, er så godt og sunt :)

Søtmonsen :))

27.05.2016 kl. 12:22
Jeg kjøpte sånne på nille :D litt billigere ^^ Veldig snedig med silikonformer :D

sceneteppe

27.05.2016 kl. 14:47
Smart! Gjør det samme bare at jeg putter frukt og bær i sammen med saften

JuliaSofie

27.05.2016 kl. 14:58
Takk for genialt tips :)

DaddaMarielle

28.05.2016 kl. 05:40
De silikonformene koster ca ingenting på wish ;)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits