LinnThereseDagsland -

Oppskrift: årets 17.mai kake!

  • 17.05.2016 kl. 09:00

Først av alt; GRATULERER MED DAGEN til alle nordmenn der ute! ♥

Og så over til kakesnakk og oppskrift! Er dere sugne på hvilke ingredienser jeg har brukt for å lage denne kaken her? Vel, først må jeg bare få si at du må være ute i god tid om du skal lage denne kaken, helst et par uker i forveien. Derfor er det nok dessverre litt for sent å lage den til dagens festligheter, men kanskje til neste års 17.mai? Eller konfirmasjon til høsten? Bare med annen pynt på toppen selvsagt.

Du trenger:

Sukkerpasta (du kan eventuelt lage den selv også, noe jeg gjorde med den hvite! Kommer oppskrift på den en annen gang), i rødt, hvitt og blått, 3-delt kakebunn, 600 gram melis, 200 gram margarin, 3 ts vaniljesukker, 6 ss melk, bringebærsyltetøy, noen sjokoladebiter og jordbær.

 


 

Slik gjør du:

Noen uker i forveien presser du ut pynten du skal ha til toppen av kaken, og skjærer til flagget. Dette skal så stå å tørke ute i luft (altså ikke i plastpose, men for eksempel i ei pappeske med plast som underlag) i et par uker før det er klart. 

På selve dagen eller dagen i forveien kan du begynne med kaken. Jeg pleier å lage smørkremen først; smelt 200 gram margarin og bland det sammen med 600 gram melis og 3 ts vaniljesukker. Når dette er blandet godt sammen tilsetter du ei og ei spiseskje melk til kremen har en fin konsistens. 

Legg så den nederste delen av kakebunnen på et kakefat og smør et lag smørkrem over. Deretter legger du skiver av jordbær over hele flaten.

Legg et nytt lag med kakebunn, smør over smørkrem og deretter et tynt lag med bringebærsyltetøy. Skjær noen biter sjokolade og dryss de over der igjen. 

Legg så det siste laget med kakebunn på toppen før du dekker hele kaken med resten av smørkremen. Prøv å få overflaten så jevn som mulig.

Så kommer siste, men vanskeligste punktet. Kjevle ut en stor sirkel av hvit sukkerpasta (nesten som du ville gjort med en pizzadeig), og legg den over kaken. Press den fint inntil på sidene, og skjær av helt nederst. Deretter er det bare til å pynte kaken slik du ønsker, og så servere!

Håper du smaker! Spør meg gjerne om det er noe du lurer på!

2 Kommentarer

Henriette Celin

17.05.2016 kl. 09:10
Den kaken ble så flott! Takk for oppskrift ^^

Måtte du og dine ha en nydelig 17.mai feiring i dag :-D

Marianne

17.05.2016 kl. 09:30
Gratulerer med dagen !

Nydelig kake du har laget :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits