LinnThereseDagsland -

Resultatet av min kroppsanalyse!

  • 21.04.2016 kl. 17:18

Som mange av dere kanskje allerede har fått med dere var jeg innom Klinikk Selsaas tidligere i dag for å få kroppen min analysert ved hjelp av en maskin kalt Inbody 720. Denne maskinen sender svake elektriske signaler gjennom kroppen, og det hele tar bare et par minutter. Man får med seg et ark hvor det er skrevet svart på hvitt hvor mye muskelmasse, fettprosent, stoffskifte, kroppsbalanse osv. kroppen din består av.

Som dere kanskje skjønner er dette derfor mye mer nøyaktig enn å måle for eksempel fettprosent ved hjelp av klype eller baderomsvekt. Ja, dette er faktisk den beste metoden for å få oversikt over kroppens sammensetning som finnes på markedet. Det er helt trygt og meget nøyaktig. 

Jeg må ærlig innrømme at jeg ble en smule skuffet over resultatet mitt - eller det vil si fettprosenten min. Ettersom jeg hadde målt den med klype tidligere å fått vite at den var 20,88 % kan dere kanskje tenke dere hvordan det var å få vite svart på hvitt at den egentlig er 26,1 %. Fikk likevel høre i ettertid at fettprosenten alltid er lavere når den måles med klype ettersom den da kun måler underhudsfettet - mens inbody måler alt kroppsfett.

Jeg må likevel meddele at jeg ble positivt overrasket over muskelmassen min - spesielt i overkroppen ettersom jeg trodde den var mye lavere enn den tydeligvis er! Alt i alt har jeg en muskelmasse på 29,7 kilo. Wuhu! Det er i hvertfall mer enn fettet, som til sammen veier 18,7 kilo, hehe. Les gjerne over skjemaet under her, kanskje du skjønner noe av det? Om ikke trenger du ikke være redd for å spør hva de enkelte begrepene betyr.

En slik inbody 720 test som dette er utrolig kjekk for meg som skal stille i fitness - da får jeg oversikt over hva som må gjøres videre og hvordan jeg ligger an. Men det kan definitivt være veldig nyttig om du ønsker å komme i gang med trening, legge om livsstilen eller kanskje spesielt om du trener en del fra før.

For å komme med et eksempel på den første; dette kan være ideelt før du går i gang med en vektreduksjon eller starter med en opptreningsfase. Resultatene fra Inbody kan du bruke til å skreddersy din kostplan og treningsopplegg. I etterkant kan du ta en ny måling og se svart på hvitt hvilke aspekter av din helse som har forbedret seg. Bedre motivasjon for videre fremgang finnes det vel ikke!?

Helt til slutt vil jeg oppsummere alt inbody 720 måler, og det er; skjelettmuskulatur, fettfri kroppsvekt, fordeling og balanse av muskulatur, viceralt fett, fett i kilo og prosent, hvilestoffskifte, idealvekt, kroppsbalanse og mye mer! Anbefaler deg absolutt å ta en slik test for å få en god oversikt over din egen helsetilstand.

Lurer du på noe angående testen, pris eller ønsker å bestille time kan du ringe Klinikk Selsaas på telefon 52716000, eller bestille time via nett her.

4 Kommentarer

Veronica

21.04.2016 kl. 18:00
For deg som driver med bikinifitness så må du nok littegrann lenger ned enn 26,1% ja, for å vise frem muskler bedre. Når det er sagt; For kvinner er 18-26% egentlig helt normalt. Nærmer man seg over 30% er det derimot grunn til bekymring. Det samme gjelder om man er under 18%. Dette antar jeg du vet, men skriver bare i tilfelle noen som ikke har peiling leser.

Fortsett å ta vare på deg selv, og lykke til på din vei mot målet ditt :) !

Irene

21.04.2016 kl. 19:08
Du er så flink så :)

Sarita

21.04.2016 kl. 20:21
Jeg fikk ta en sånn test gratis på en messe en gang. For meg som da drev med sprint (da løper man teit nok bare én retning hele tiden, også på trening) var det spennende å se at grunnen til mine skuldersmerter var skjev muskulatur også i armene. Nå kunne man kanskje tenkt seg til det, men det er som du sier mye lettere når man ser det svart på hvitt! :D Morsomt å følge deg! Ha en fin kveld :D

Helene

22.04.2016 kl. 09:11
Sånn test er spennende. Man finner ut hvordan det faktisk er på innsiden. Jeg hadde faktisk mer muskler i venstre armen å jeg er høyrehendt :p:p Hvordan det går vet jeg ikke ;)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits