LinnThereseDagsland -

Verdens beste hjemmelagde kjøttkaker

  • 14.04.2016 kl. 18:23

Den desidert beste middagen det går an å lage til kjæresten min er definitivt kjøttkaker - og da gjerne med salsa og brun saus, noen andre som har smakt salsa til kjøttkakene før? Derfor tenkte jeg at jeg kunne prøve meg på det til middag i dag. Jeg har nemlig aldri laget kjøttkaker helt fra bunn av tidligere. Men en gang er nødt til å være den første!

- rosene jeg fikk av mormor for snart to uker siden står enda like fine! -

Jeg vet forresten at det blir mye middagsprat og oppskrifter i hytt og pine nå for tiden - men jeg håper det er noe dere setter pris på, og at det ikke bare blir oppfattet som mas. Haha! Har nemlig en liten, ekkel følelse av det. Men jeg klarer liksom ikke å la være heller. Jeg trives ekstremt godt på kjøkkenet, og nå når jeg har fått meg mitt eget klarer jeg nesten ikke å gå ut i fra rommet uten å få en rar form for hjemlengsel. Jeg trives med andre ord aller best på kjøkkenet - samme hvor rart det enn høres ut! 

Uansett, det betyr at det blir masse god hjemmelaget mat til min kjære, hver eneste dag. Og det er vel en god ting? I dag har jeg derfor lyst til å dele denne super enkle oppskriften på kjøttkaker med dere!


Du trenger

400 gram kjøttdeig - 1,5 ts salt - 0,25 ts pepper - 0,25 ts malt muskat - 0,25 ts malt ingefær - 2 ss potetmel - 1,5 dl melk

Slik gjør du

Bruk helst en foodprocessor til å blande sammen alle ingrediensene til farsen er jevn og fin. Har du ikke det, slik som denne nyinnflytta frøkna, kan du også kna deg ihjel med en gaffel i en liten evigheten - det blir bra til slutt!

Når farsen er jevn former du den til runde kaker i ønsket størrelse. Ha gjerne litt kaldt vann til å duppe hendene i slik at farsen blir lettere å jobbe med.

 Nå har vi allerede kommet til tredje og siste steg! Ha smør i en middels varm stekepanne, og stek kjøttkakene i cirka 2 minutter på hver side til de har fått en fin brun farge. Om du er usikker på om de er ferdige kan du dele den tykkeste på midten for å dobbelt sjekke!

Etter at kjøttkakene er ferdig stekt lager jeg sausen og koker poteter og grønnsaker. Når sausen begynner å nærme seg ferdig legger jeg kjøttkakene oppi, og lar dem trekke en liten stund der før maten serveres med kokte poteter og gulrøtter. Server gjerne med erterstuing og tyttebærsyltetøy også!

Har du laget hjemmelagde kjøttkaker før?

11 Kommentarer

Terje og Yvonne

14.04.2016 kl. 18:39
Ser utrolig godt ut også så fine bilder <3 Kos dere masse i kveld og takk for oppskrift! V lager også masse hjemmelagde kjøttkaker og fryser ned, så det er lett å fikse middag på travle dager :)

JuliaSofie

14.04.2016 kl. 18:40
Hjemme laget kjøttkaker er det beste jeg vet:) Jeg har laget det en gang før og tenkte å prøve meg igjen nå til helgen:) Jeg liker best kålstuing til, men om jeg får den rette erterstuingen, så funker det og;)

Henriette Celin

14.04.2016 kl. 18:49
Det er jo bre gøy og godt med hjemmelaget mat :-D

De der så kjempegode ut!

Har selv bare vært med å se når bestemor og mormor har laget det fra bunnen av, hehe ;-P

Anne Grethe Seljordslia

14.04.2016 kl. 18:54
Så flotte bilder! Hjemmelagde kjøttkaker er det beste som fins, og da særlig med hjemmelaget brun saus til :))

Solveig

14.04.2016 kl. 18:59
Superkjekt at du deler matoppskifter! Hadde også vært kjekkt om du hadde skrevet om middagdplaner for hele uken! Tips og råd er alltid gøy! 😊

Solveig

14.04.2016 kl. 19:01
Superkjekt at du deler matoppskifter! Hadde også vært kjekkt om du hadde skrevet om middagdplaner for hele uken! Alltid gøy med tips og råd😀

Linn Therese Dagsland

14.04.2016 kl. 20:17
Solveig: Ikke dumt, ikke dumt! Det skal jeg prøve å få gjort på søndag eller mandag som kommer nå<3

Irene

14.04.2016 kl. 21:33
Jeg har selv tenkt å lage hjemmelagde kjøttkaker en dag :D

Celine

14.04.2016 kl. 21:45
Jeg setter pris på matoppskrifter!

Benedikte

15.04.2016 kl. 12:10
Jeg (som mange andre her i kommentarfeltet) liker matoppskrifter! :D så ikke tenk på at det er mye mas med det, for det er det ikke. Det er også greit å ha oppskrifter man ikke trengerå kjøpe inn 20 forskjellige ting til.

Jeg trives også på kjøkkenet (utenom det kjøkkenet jeg har her hjemme som er knøttlite..) Både å bake kaker og å lage mat :).. Så har jeg en samboer som spiser som en hest, så alt blir hvertfall spist opp, hihi.

Heidi Mathiesen

15.04.2016 kl. 21:30
Det der så skikkelig godt ut! :) Ha en fortsatt fin kveld :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits