LinnThereseDagsland -

Sunn og god meksikansk tomatsuppe!

  • 12.04.2016 kl. 18:59

God tirsdag! Hvordan har dere det? Selv har jeg det egentlig veldig fint, til tross for at jeg nettopp har fått plassert skinka ned på sofaen. Frem til nå har jeg både hatt ei treningsøkt, vært på et møte, ryddet både stue og kjøkken, laget middager til meg selv for resten av uken, vasket noen klær, tatt oppvasken, ooog lagd meksikansk tomatsuppe helt fra bunnen av til min kjære. Lillebroren hans var også på besøk for å hjelpe oss her i leiligheten i dag, så da fikk han også middag - for jeg hadde laget i massevis, jeg!

Denne oppskriften er for hele 6 personer! Den er supersunn, smaker fantastisk godt og skikkelig meksikansk. Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til mamma som jeg har delt med dere tidligere her, men kuttet ut litt av paprikaen, tilsatte litt ekstra chili og andre små justeringer. Så, om du liker sterk suppe med masse smak og mye oppi - da bør du prøve denne!


Du trenger

2 buljongterninger - 1 pakke hakkede tomater med hvitløk - 1 pakke hakkede tomater med basilikum og oregano - 1 glass tacosaus - 1 pakke philadelphia ost - 3 ss kokosmelk - 1 halv paprika - 2 chili - 1 løk

Evt. kjøttdeig, bacon, mais, paprika, tortilla chips, chili, ost, peanøtter, løk og lignende som kan serveres til suppen. Jeg valgte kjøttdeig, mais, løk og chili denne gang.


Slik gjør du

Start med å hakke grønnsakene. Chilien og paprikaen kan gjerne finhakkes mens løken kan skjæres opp litt grovere. Det gjør du slik du synes det smaker best, men selv er jeg størst fan av den måten.

Stek så løken på middels varme sammen med litt smør til den blir glatt og blank.

Tøm alle ingrediensene oppi ei stor gryte sammen med 8,5 dl vann. Rør godt om slik at philadelphiaosten løser seg helt opp, og alle ingrediensene blandes. La suppen koke i omtrent 10 minutter.

Samtidig som suppen koker kan du steke kjøttdeig dersom du vil servere det til suppen. 

Når suppen har kokt i 10 minutter er alt klart. Server med det du ønsker, og så håper jeg det smaker! ... Eller, jeg vet det smaker!

Kunne du tenkt deg å prøve denne suppen?

9 Kommentarer

Pernille

12.04.2016 kl. 19:14
Jeg har prøvd og lage hjemmelaget tomatsuppe en gang. Men den her så utrolig god ut :)

liveterherlig93

12.04.2016 kl. 19:20
vi og hadde tomatsuppe i dag :)

Henriette Celin

12.04.2016 kl. 19:21
Ja, det kunne jeg. Så veldig smakfull og god ut!

Effektiv og flink du har vært i dag da :-D

Terje og Yvonne

12.04.2016 kl. 20:17
Den høres og så helt fantastisk ut! Dette kan absolutt havne på middagsbordet ja :D Så utrolig flink og effektiv du har vært i dag <3 Ønsker deg en nydelig kveld!

Benedikte

12.04.2016 kl. 21:44
Ahh takk! Stemmer for flere sunne og gode oppskrifter :) jeg screenshotta denne oppskriften jeg :)

Irene

12.04.2016 kl. 22:34
Den så veldig god ut :)

Kanskje jeg prøver den en dag :)

Therese Bråthen <3

12.04.2016 kl. 23:41
Det så kjempe nydelig ut! :) Skal få lagret denne oppskriften så jeg får lagd den med mamma en dag! Elsker meksikansk mat! :D

Ida

19.04.2016 kl. 14:54
Denne SKAL jeg lage til kjæresten! Tror faktisk jeg lager den i dag. Vi har solgt leiligheten vår nå, så da skal det feires!

En som burde lese gjennom oppskriften nøyere

20.04.2016 kl. 09:04
Denne var god!! Men du burde skrevet vann i ingredienslisten, fordi jeg så det ikke før suppen egentlig var ferdig. Men det gikk fint å ha i vannet etterpå og koke den opp igjen;-) Takk for oppskrift!!

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits