LinnThereseDagsland -

Hjemmelaget hamburger med potetstrimler!

  • 09.04.2016 kl. 12:00

Ettersom mange av dere gav uttrykk for at dere syntes middagen jeg lagde til kjæresten her en dagen så utrolig god ut, tenkte jeg at det kunne være en god idé å dele oppskriften med dere! Denne middagen er forholdsvis enkel å lage, og den tar ikke fryktelig mye tid. Ikke er den særlig usunn heller. Et godt alternativ til hamburgermenyen du får kjøpt på et gatekjøkken.

Du trenger

200 gram kjøttdeig av svin, et hamburgerbrød, 3 middagspoteter, litt kål, ei skive av en løk, noen agurksneier, ett egg, ketchup, dressing, piffikrydder, salt, grovkvernet pepper, paprikakrydder og litt smør (evt. olje) til steking.

Slik gjør du

Kna kjøttdeigen i en bolle sammen med egget og krydderet. 

Kutt opp alle tre potetene i strimler og stek dem i litt fett i stekepannen. Dryss gjerne over litt piffi og/eller salt.

Når potetstrimlene har stekt en liten stund trekker du stekepannen av platen og legger "pommes fritesen" i ei skål. Deretter legger du kjøttdeigen i stekepannen og former den som en burger.

La den steke på middels varme uten å snu den til du ser at brunfargen begynner å komme til den andre siden. Slik som du ser på bildet over her. Der er det litt brunt litt over midten av flaten på burgeren. Snu den forsiktig på den andre siden og la den ligge der et par minutter.

Når du har snudd burgeren kan du gjerne hive potetstrimlene (pommes fritesen) oppi stekepannen igjen. Bare legg dem rundt burgeren. I mens dette ligger i pannen i et par minutter klargjør du brød og salat.

Samboeren min liker ikke når hamburgerbrødet er litt stekt derfor har jeg ikke gjort noe med dette. Men jeg vet mange, inkludert meg, liker når hamburgerbrødet er varmt og litt sprøtt. Så sett det gjerne i stekeovnen i noen minutter før du hiver på dressing, salat, kål, løk, eventuelt andre grønnsaker, ketchup og til slutt selve burgeren.

Legg potetstrimlene i en liten skål ved siden av, og server med et iskaldt glass av favorittdrikken til vedkommende!

Er dette noe du kunne tenkt deg? Ja? Vel, lag det da! Det er jo lørdag.

2 Kommentarer

Maria Jansen

09.04.2016 kl. 16:11
Det så veldig godt ut! Tusen takk for tips :)

Håper at du får en super lørdag!

laurasaktiviteter

09.04.2016 kl. 17:41
Dette så veldig godt ut! :) Skal prøve det ut selv til uken!

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits