LinnThereseDagsland -

Sunn og sukkerfri kake

  • 05.03.2016 kl. 17:22

I dag har jeg til og med en oppskrift å dele med dere. Hvem skulle trodd det - jeg som går på diett? Vel, i dag klødde det i bakefingrene, og det var da jeg fant ut at jeg selvsagt kan bake selv om jeg ikke kan spise mesterverket etterpå. Det får heller bli en aldri så liten gave til min kjære mamma og lillesøster. Jammen sparte jeg til og med et stykke til kjæresten også, og når til og med han liker den sunne kaken da smaker den godt.

Kaken er både sukkerfri og tilnærmet kalorifri. Sunn med andre ord. Dermed kan den nytes både nå som det er helg - men også til dessert i ukedagene. Hva er vel ikke bedre enn en kake som kan spises med god samvittighet?

Du trenger:

25 g gelantinpulver (eller 5 gelantinplater), 1 dl ublandet ZERO med pineapple-smak, 1 dl vann, 150 gram sukkerfri sjokolade, 200 gram fibersirup, ønsket mengde kokosmasse og bær (til pynting)

Slik gjør du:

Start med å finne frem en kakeform. Jeg bruke en form som var 20 cm i diameter. Du skal kun bruke ringen rundt, ikke bunnen, ettersom denne kaken ikke skal i stekeovnen. Sett derfor ringen rett på et kakefat, og strø litt kokos i bunn.

Bland gelantinpulveret med 1 dl vann, og sett det til sides mens du varmer opp fibersirup og saft i en kjele. Ha på svak varme og vær forsiktig, det skal ikke koke. Hell så gelantinblandinen i den varme kjelen med saft og la det hele løse seg opp.

Når all gelantinen er oppløst heller du alt over i en kjøkkenmaskin og pisker massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.

Skjær jordbær i to og plasser dem tett i tett rundt kanten på kakeformen med den skjærte siden inn mot formen (kan hoppe over dette punktet). Når du har gjort dette heller du gelantinmassen over i kakeformen og setter det kaldt i omtrent én time.

Når kaken har satt seg kan du smelte sjokolade forsiktig og helle denne over kaken, og deretter pynte med kokos og bær etterpå. Server til både dine sunne og usunne venner - kaken smaker friskt av appelsin blandet med en søt smak av sjokoladen på toppen og friske bær. Med andre ord kan den derfor lages til alle ettersom den ikke "smaker sunt"!

Håper det smaker!

6 Kommentarer

Ane

05.03.2016 kl. 17:37
Den ser veldig god ut! Takk for oppskrift! :D

Aina

05.03.2016 kl. 17:43
Den så veldig god ut:-))) Den må prøves her i heimen:-D

Sparing

05.03.2016 kl. 17:51
Den så fristende ut :)

Filippa & Safir

05.03.2016 kl. 18:53
Oi! Den så kjempe god ut :D

JuliaSofie

05.03.2016 kl. 19:04
Den skal jeg prøve, så kjempe god ut:)

Henriette Celin

06.03.2016 kl. 09:36
Den så jo bare utrolig fristende og lekker ut! gøy at den er både sunn og god :-D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits