LinnThereseDagsland -

Sunne cupcakes med marshmallowsfrosting

  • 17.04.2016 kl. 21:46

Okei, hva tenker du hvis jeg forteller deg at det finnes et sunnere alternativ til cupcakes, og de smaker minst like godt som de originale kaloribombene som er proppet med sukker? Jeg vedder på at du tenker "Herlighet, det må jeg prøve!? Hvor kan jeg få tak i oppskriften på dem mon tro..?" og nettopp derfor har jeg nå bestemt meg for å dele oppskriften på disse fullstendig sukkerfri cupcakesene.

Frostingen (det vil si toppingen) er av hjemmelaget marshmallows med en frisk og syrlig smak av sitron som passer perfekt til den søte sjokoladesmaken i muffinsen. Denne her er du bare nødt til å prøve ut, for uansett hvor lenge jeg prøver å beskrive smaken er det umulig å formidle det på en slik måte at du skjønner hvor godt det er. Så finn heller frem penn og papir og noter ned det du mangler til morgendagens handletur!

Du trenger:

4 egg - 300 gram mager kesam - 100 gram sukrinmelis - 100 gram sukrin - 70 gram bakekakao - 40 gram mandelmel - 30 gram fiberfin - 1 ts salt - 1 vaniljestang - 4 ts bakepulver - 200 gram philadelphia light. Og til marshmallowsfrostingen: 25 gram gelantinpulver - 1 dl sukkerfri saft (jeg brukte zeroh sin med sitron og lime smak) - 1 dl vann - 200 gram fibersirup

Slik gjør du:

Start med å vispe egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis. Dette tar som regel rundt 15 minutter, bruk derfor en automatisk visp eller kjøkkenmaskin.

Når eggedosisen er ferdig rører du forsiktig inn mager kesam. Igjen, rør forsiktig, slik at du beholder luftigheten. Sikt så i det tørre og rør dette forsiktig sammen med resten.

Visp philadelphiaosten sammen med litt sukrinmelis i en egen bolle, og rør det så forsiktig inn sammen med røren etterpå. Fordel røren i muffinsformer. Fyll dem opp 2/3 deler og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.

I mens muffinsene står i stekeovnen kan du begynne å lage marshmallowsfrostingen. Da blander du gelantinpulveret med 1 dl vann i en liten skål. Så heller du fibersirup og saft  i en kjele og varmer det forsiktig opp (det skal ikke koke), ha gelantinen i den varme blandingen og la alt løse seg opp.

Hell så blandingen over i ei bolle og pisk massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så hastigheten til maks i 10 minutter til. Helt til slutt smører du på marshmallowsfrostingen (eventuelt bruker en sprøytepose eller pumpe om du har det) og pynter med det du vil. Bare pass på at muffinsene er helt avkjølt før du begynner å dekorere dem.

Jeg drysset bare over vanlig sjokolade-kakepynt (med andre ord, det er det eneste på disse cupcakesene som ikke er sukkerfritt). Men det finnes mange sukkerfri alternativer til kakepynt også. Eventuelt kan du jo pynte med bær eller frukt også.

Håper det smaker!

5 Kommentarer

Constanza Marcela

17.04.2016 kl. 22:08
herlig <3

Henriette Celin

17.04.2016 kl. 23:14
Det hørtes helt sykt godt ut! og de så jo ikke noe mindre gode ut heller :3

Iselin Renée

18.04.2016 kl. 11:04
Takk for oppskriften :)

Therese Bråthen <3

18.04.2016 kl. 11:59
De så kjempe nydelige ut! Passer fint til meg som har diabetes :D

sceneteppe

05.06.2016 kl. 14:45
Digg!

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits