LinnThereseDagsland -

Den beste medisinen mot angsten!

  • 25.02.2016 kl. 22:44

Nå har jeg hatt dokumentert sosial angst i fire år. På denne tiden har jeg rukket å bli kjent med min egen kropp, min egen mentale helse, hvor mye jeg tåler i de forskjellige sammenhengene og ikke minst hva som hjelper mot angsten. Derfor tenkte jeg at jeg kunne fortelle dere litt om hva som hjelper for meg. Men husk at det samme nødvendigvis ikke trenger å hjelpe for deg. Alle må finne sin egen "medisin".

Jeg skal være helt ærlig med dere å si at jeg aldri har hatt det så bra som jeg har hatt det de siste månedene. Men så har jeg aldri hatt det så vondt (sett bort i fra da jeg gikk på skolen) som jeg hadde i sommer og i de første høstmånedene i fjor. Det tok litt tid før jeg så sammenhengen, men har nå skjønt at dersom jeg trener masse og holder meg i fysisk aktivitet - så føler jeg meg så uendelig mye bedre. Akkurat nå kan jeg faktisk ikke huske sist jeg hadde et angstanfall. For det er så lenge siden! 

Kjæresten sa til meg for noen uker siden at han kunne se på meg at jeg hadde det mye bedre nå. At jeg var mye tryggere og sikrere på meg selv - i hvertfall i forhold til hva jeg var i sommer. "Da var du så langt nede at jeg var redd for å si noe feil til deg, i frykt for at du skulle begynne å grine". Og da gikk det opp for meg at, ja, han har faktisk helt rett. Jeg har det mye bedre nå. Nå som jeg har begynt å trene igjen.

For det kan jeg faktisk skrive under på at er den aller beste medisinen mot angsten min. Når jeg har det som verst har jeg mest lyst til å bare grave meg ned i sengen og bli under dyna hele dagen. Men dersom jeg klarer å komme meg på trening i stede kan jeg være sikker på at den mentale helsen brått blir bedre. Når jeg trener daglig slik jeg gjør nå så er jeg nesten angstfri. Tro det eller ei! Det føles i hvertfall ufattelig befriende og deilig, og jeg anbefaler dere som sliter med det samme å prøve ut denne "medisinen".

Det trenger forresten ikke å være akkurat trening. Men at du gjør noe du trives med, noe du liker, noe som gjør at du føler deg hjemme men samtidig får utfordret deg litt. Slik som meg og treningen. Jeg elsker å trene, og jeg føler meg hjemme på treningsstudioet. Å kjenne svetten renne er en av de beste følelsene i hele verden i mine øyne. Men så får jeg også utfordret meg selv med at det også er andre mennesker der.


Selv har jeg forresten aldri brukt noen tabletter eller andre medisiner mot angsten min, og det har jeg heller ikke tenkt til å begynne med. Å proppe kroppen full av både det ene og det andre som skal virke mot angsten tror jeg bare gjør vondt verre. Og hvorfor kjøpe tabletter når du heller kan kjøpe månedskort på et treningsstudio? :-D

Del gjerne innlegget på facebook!

23 Kommentarer

Mette

25.02.2016 kl. 23:03
Sliter også med det samme og har samme gode effekt av trening som deg. Har en tilleggsdiagnose som går på kropp og i flere år ble jeg kjempesyk fysisk av å trene. Først for 3-4 mnd siden at jeg endelig var godt nok regulert på medisiner til å ikke kollapse i dagesvis om jeg trente og jeg må fortsatt være forsiktig så jeg ikke blir sengeliggende, men den følelsen etter å ha trent ei skikkelig tung økt er det få ting som slår :)

Linn Therese Dagsland

25.02.2016 kl. 23:05
Mette: Huff, så vanskelig det må være å blir syk av å trene samtidig som du liker det! Jeg håper virkelig du blir bedre og at du kan bruke treningen som medisin for alt det er verdt - jeg heier på deg!! <3

Mette

25.02.2016 kl. 23:17
Takk i lige måde :) Om vi alle heier på hverandre blir verden et bedre sted :D Har kommet en lang lang vei når jeg kan tåle 3 økter i uka med tung styrke pluss litt kondis utenom. Syns innlegget ditt er veldig bra! Folk trenger å bli minnet på at trening er naturlig "medisin" mot endel psykiske lidelser. Veldig bra mot depresjon og :)

Linn Therese Dagsland

25.02.2016 kl. 23:18
Mette: Ja, jeg er helt enig! Herlighet så flink du er, høres ut som du har kommer veeeldig langt! :-D Ja, det er så sant! Endorfiner er kroppens beste venn <3

Helene Marion Gjelsnes

25.02.2016 kl. 23:35
Dette er sååå sant :) Fint innlegg <3

Linn Therese Dagsland

25.02.2016 kl. 23:43
Helene Marion Gjelsnes: Tusen takk for det <3

vestfroken

26.02.2016 kl. 02:22
Takk for tips! Jeg trener ikke. Og er lite aktiv. Kanskje det hadde hjulpet meg litt også.. Det er bare så vanskelig å motivere seg selv til å begynne med det.. :) Jeg danset mye før når jeg bodde i større byer. Og det savner jeg. Det er kjempebra at du har begynt å trene og er bedre!

Du ser pen ut! Ha en bra natt!

Linn Therese Dagsland

29.02.2016 kl. 12:30
vestfroken: Tusen takk, flotte du <3 Jeg synes du skal danse jeg - om det er det du liker! Det er det som er det viktigste, å gjøre noe man liker <3 Sterke, sterke du!

http://hevhodet.blogg.no/

26.02.2016 kl. 03:08
Så fint skrevet av deg <3

Linn Therese Dagsland

29.02.2016 kl. 12:30
http://hevhodet.blogg.no/: <3

foreignerat50

26.02.2016 kl. 07:03
så bra. inspirerende. håper flere gjør det samme enten man har angst eller ikke. trening er sunt. ha en fin dag skjønne dame:)

Linn Therese Dagsland

29.02.2016 kl. 12:30
foreignerat50: Det er helt sant, og tusen takk for gode ord <3

Ingrid Kristine S. Austrheim

26.02.2016 kl. 10:15
Det er bra du har funnet din "medisin", håper innlegget kan få andre til å finne sin egen medisin :)

Linn Therese Dagsland

29.02.2016 kl. 12:31
Ingrid Kristine S. Austrheim: Ja, det håper virkelig jeg også <3

maibel

26.02.2016 kl. 12:14
Eg og har hatt da litt opp og ned med meg sjølv, men eg har aldri vert så veldig mykje i aktivitet og trener sjeldent. Men kanskje da e da eg skal gjere for å bli bedre kjent med meg sjølv. :D Kan i da minste begynne å bruke beina mine meir istadenfor å ligge å sjå på serier.

Eg går på folkehøgskule, men da e ikkje så veldig mange turer på skuletia, så da blir meir på eiget insjativ(?)

Ha ein fin dag!

Linn Therese Dagsland

29.02.2016 kl. 12:31
maibel: Jeg anbefaler deg i hvertfall å prøve! Man taper jo ingenting på det, ikke sant? <3 Masse lykke til!

Marianne

26.02.2016 kl. 14:31
Flott innlegg og så godt å høre at treningen hjelper deg så godt.

Som du nok har fått med deg så sliter eg også med angst og for min del har eg ikke klart å holde angsten i sjakk med trening.

Har både prøvd treningsstudio og trening med turer i skog og mark.

Så eg er en av de som tilfører kroppen medisiner for å få lov til å fungere bra . Eg var motstander av medisiner tidligere, men måtte prøve det da alt ble for vanskelig.

Så alle må finne sin løsning, slik er det bare. Vi er forskjellige alle sammen og dessverre følger det ikke fasit med angsten.

Ha en flott helg :)

Linn Therese Dagsland

29.02.2016 kl. 12:32
Marianne: Så kjedelig å lese at det ikke fungerte for deg, men det er helt sant som du sier; vi er alle forskjellige - og vi må derfor alle finne vår egen medisin <3 Jeg håper du finner din snart, vakre og sterke du <3

Happeningsihuttiheita

26.02.2016 kl. 14:48
Så glad på dine vegne! Du ser strålende ut :)

Linn Therese Dagsland

29.02.2016 kl. 12:33
Happeningsihuttiheita: Tusen takk! <3

Treningstheus

27.02.2016 kl. 08:40
Herrlighet som du stråler. Nydelig antrekk og :-). Tøft at du deler dette. For meg fungerer trening på det meste, holder meg både friskere fra kroniske smerter, mindre psykiske utfordringer og stabilt humør :-) .

Linn Therese Dagsland

29.02.2016 kl. 12:33
Treningstheus: Åh, tusen takk! <3 JA, ikke sant!

vestfroken

29.02.2016 kl. 16:27
Tusen takk for utrolig fine ord. Ja, det er viktig å gjøre noe man liker! Ønsker deg en fin start på uken! <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits