LinnThereseDagsland -

Utflukter vi har bestilt i Kreta

  • 06.02.2016 kl. 16:19

Nå skal det sies at jeg hater å ligge i ro på ei solseng om jeg er i et nytt land, eller et nytt sted generelt. Det går fint én dag eller to, men nå man først har reist så langt og er i et lang som er så unikt og annerledes enn Norge - da skal jeg utforske hver eneste krok! Nå som vi skal til Kreta og være der i hele fjorten dager sier det seg selv at vi har en del vi kan utforske! Jeg har derfor tatt saken i egne hender og allerede bestilt noen utflukter for kjæresten og meg.


* en halvtime etter at Kreta-turen er bestilt*

Linn Therese: Kom då Christopher, så kan me se på utflukter.

Christopher: Hæ? Allerede. Nai, eg orke ikkje det nå.

Linn Therese: Joooo, kom igjen! Det blir gøy!

Christopher: Bare velg du, eg stole på deg eg, og me like dei samme tingene.


 Slik startet altså den kvelden jeg helt plutselig hadde svidd av to tusen kroner i utflukter. Jepp! Helt sant.

Den aller første utflukten vi skal på tre dager etter at vi er ankommet øya. Sannsynligvis skal vi på et par utflukter før det også, men det blir nok på eget initiativ og med hverandre som guider. Her snakker vi lokalbusser, taxi, kart og kompass. Haha. Men altså, tre dager etter at vi lander på gresk land skal vi til det som er regnet som Kretas aller finest sandstrand; Elafonissis.

I vannkanten ligger knuste skjell og sneglehus som gir stranden et romantisk, rosa skimmer - så kalles den da ofte den rosa stranden. På veien stopper vi i lille Elos hvor vi spiser frokost og får ferskpresset appelsinjuice på den lille tavernaen Kastanofolia. Før vi fortsetter mot Elafonissi for en herlig dag på stranden. 


Utflukt nummer to er helt mot slutten av ferien, tre dager før vi skal hjem igjen.

Balos lagoon and Gramvousa island

Vi starter dagen i den vakre Balos-lagunen for å bade og sole oss, før vi setter kurs mot klippeøya Gramvousa. På 137 meters høyde ligger ruinene av en venetiansk festning. For den som orker å gå trappene venter en storslått utsikt, og vel nede igjen venter en velfortjent dukkert. 


 Den siste utflukten er ikke bestilt ettersom dette er noe vi skal finne frem til på egenhånd.

Et veldig populært dykke- og snorklekurs. Vi kommer til å bestille "scuba-diving" for nybegynnere. Altså skikkelig dukking, ikke bare snorkling. Det kommer til å bli utrolig spennende ettersom dette er noe vi begge har hatt lyst til å gjøre i evigheter, men ingen av oss har prøvd før. Jeg kommer sannsynligvis til å gå til innkjøp av et undervannskamera eller et slags deksel til mitt eget kamera slik at det blir hundre prosent vanntett (ja, det finnes faktisk!) slik at jeg kan ta bilder under vann denne dagen! 

Jeg gleder meg så utrolig masse til alt dette og mye, mye mer som vi skal oppleve mens vi oppholder oss i Kreta. Dere må bare komme med forslag til steder og utflukter dere har erfart som dere likte godt!

7 Kommentarer

Znippen.no

06.02.2016 kl. 16:42
Så spennende :D Håper du har en god helg!

Mittfamilieliv

06.02.2016 kl. 16:45
Spennende =) Kos dere masse når dere reiser nedover!

http://hevhodet.blogg.no/

06.02.2016 kl. 17:06
Ser jo bare fantastisk deilig ut alt :) Aldri vært i Kreta før. Blir sikkert en flott tur :)

Henriette Celin

06.02.2016 kl. 17:38
Haha, jaja om dere har samme smak liker han vel det du har bestilt tenker jeg. Tror ikke han blir skuffet i hvertfall, for disse tre utfluktene så utrolig flotte og spennende ut :-D

dykking har jeg selv lenge hatt lyst til, til tross for min lille vannskrekk x) virker så utrolig fint å se alt som befinner seg i havets dyp ;-)

Jeg tror dere kommer til å storkose dere med alt dette planlagt hvertfall. Ha en flott lørdag videre <3

Veronica S

06.02.2016 kl. 18:12
Skjønner virkelig at du gleder deg til ferie!

Eline

06.02.2016 kl. 21:00
Hvis dere har flere dager å bruke på utflukter bør dere virkelig ta turen til Elounda, og ta båt over til den pittelille øyen Spinalonga. Der holdt det til en koloni av folk som var rammet av spedalskhet før det kom en kur for det! Anbefaler deg og å lese boken "Øya" av Victoria Hislop før du reiser til Kreta generelt!

Eneste ulempen er at det er på den andre siden av Kreta i forhold til hvor dere skal, men det er virkelig virkelig verdt turen!

Norskfriluftsliv.

08.02.2016 kl. 18:16
Kult dette blir spennende å følge videre gleder meg !! :D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits