LinnThereseDagsland -

Hvorfor jeg stiller i bikinifitness

  • 01.02.2016 kl. 22:54

Det er flere av dere som har spurt meg om hvorfor jeg ønsker å stille i bikinifitness. Hvorfor jeg har gått fra en så mannsdominert idrett som vektløfting og over til en så feminin idrett som bikinifitness. Derfor tenkte jeg at jeg kunne svare dere på noen av disse spørsmålene, samt komme med mine tanker rundt dette med bikinifitness. 

Ja, jeg drev med vektløfting i ni år, og ja jeg likte det veldig godt. Men jeg begynte når jeg var ganske ung, og etter en pause for et godt år tilbake så ble det liksom aldri det samme når jeg skulle starte igjen. Derfor begynte jeg å se meg rundt etter andre idretter. Fitness var en av idrettene som fanget interessen min med det samme ettersom det er veldig krevende, men samtidig glamorøs idrett. Man er nødt til å presse seg selv, og det er ingen tvil om at det er både tøft og utfordrende. Men på samme tid så ser man veldig godt resultatene av den treningen som er lagt ned. Det er veldig enkelt å se hvor mye man faktisk trener, i forhold til i andre idretter.

Det gikk likevel nesten ett år fra jeg vurderte å begynne til jeg faktisk fikk ut fingeren og meldte meg inn på UNO. Nå har jeg trent i tre måneder, og elsker denne måten å trene på. Jeg føler dette er mye mer meg enn vektløfting hadde vært akkurat nå. Vektløfting er liksom en idrett som hører til fortiden for meg. Jeg har mange gode minner og jeg ser tilbake på dem med et smil, men det kunne aldri fungert for meg å drive med vektløfting nå. Fitness derimot, føles mye mer rett. Jeg trives på trening, og jeg liker denne treningsmetoden. Jeg har egentlig ikke noe bedre svar på det enn akkurat det. Fitnesstreningen klaffer bare med kroppen min.

Men nå er det ikke slik at man er nødt til å stille for å trene som en fitnessutøver, og grunnen til at jeg har lyst til å stille i fitnesskonkurranser er litt mer konkret. Jeg har rett og slett lyst til å utfordre meg selv på det mentale plan ved å gjøre noe jeg egentlig aldri trodde jeg ville tørre. Jeg har lyst å kjenne mestringsfølelsen i ettertid, og ikke minst bli sterkere - både psykisk og fysisk. 

Nå er det heller ikke til å legge under en stol at jeg synes en typisk bikinifitnesskropp er utrolig fint. Store og muskuløse lår, en smal midje, muskuløse skuldre og lav fettprosent - det er akkurat det jeg ser på som en perfekt kvinnekropp. Det er det jeg synes er aller finest (men det betyr ikke at jeg ikke synes andre kroppsformer er fint altså! Alle er absolutt fine og unike på hver sin måte). Derfor er det så absolutt et pluss at jeg en dag kommer til å oppnå den kroppen jeg selv drømmer om. Det å se at man kan forme kroppen sin på akkurat den måten man selv ønsker med trening og riktig kosthold synes jeg forresten er veldig fascinerende.

Helt til slutt ønsker jeg også å innrømme at jeg liker å få skryt for arbeidet jeg har lagt ned. Jeg har lyst til å få oppmerksomhet for den kroppen jeg streber etter. Derfor passer det meg midt i blinken å stille i en slik konkurranse der man kan få oppmerksomhet for, og bli bedømt for, akkurat dét. Kroppen som jeg har jobbet så hardt for å oppnå. 


 

Håper ikke det ble altfor rotete, men at dere skjønte hva jeg mener og at jeg klarte å få frem poengene og grunnene til at jeg ønsker å stille i bikinifitness. Legg gjerne igjen spørsmål dersom dere sitter igjen med noen så skal jeg svare fortløpende!

12 Kommentarer

Silje Reistad

01.02.2016 kl. 23:19
Spennende! Synes du forteller godt om hvorfor du gjør det, befriende at du er så ærlig om tanken bak! Blir gøy å følge deg videre på reisen! :-D

Linn Therese Dagsland

05.02.2016 kl. 14:41
Silje Reistad: Så gøy å høre <3 Og tusen hjertelig takk for forståelsen :-)

Ilo

02.02.2016 kl. 00:30
Bra jobben! :)

Linn Therese Dagsland

05.02.2016 kl. 14:39
Ilo: Tusen takk! <3

Yazhi.blogg.no

02.02.2016 kl. 11:51
Godt jobba! Utrolig gøy når man ser resultater fra arbeide... Var flink til å trene selv, men nå må jeg skjerpe meg x) Begynner igjen til uka! Gleder meg som en unge!

Linn Therese Dagsland

05.02.2016 kl. 14:38
Yazhi.blogg.no: Masse lykke til!! <3

Henriette Celin

02.02.2016 kl. 14:11
Syntes også fitness sporten virker som den passer deg godt! og gøy at du har funnet noe du virkelig liker og ser resultater ved :-D

det å forme sin egen kropp ved hjelp av et godt kosthold og trening er veldig fascinerende ja. Og en godt trent og markert kropp er virkelig fint, enig i det ^^

Flott grunn du har til å stille i bikini fitness konkurranser også. Det er nok litt av en utfordring psykisk, men som du sier er det nok fint å få bedømt det man har jobbet så hardt og lenge med :D

Linn Therese Dagsland

05.02.2016 kl. 14:38
Henriette Celin: Så gøy at du synes dette! <3 Blir så glad av slike kommentarer, for det er tydelig at du faktisk bryr deg og leser innleggene - og ikke bare kommenterer for å kommentere. Du skal vite at jeg setter uendelig stor pris på slike som deg <3 Tusen takk!

02.02.2016 kl. 19:15
Griner litt av ordet "perfekt kvinnekropp", uansett hvilken sammenheng den blir satt i.

Hanne Terese

02.02.2016 kl. 22:57
Det var fint å lese om hvorfor du ønsker å stille i bikini fitness. Det virker som om dette virkelig er et gjennomtenkt valg, og at du gjør det av grunner som er viktige for akkurat deg. :)

Linn Therese Dagsland

05.02.2016 kl. 14:35
Hanne Terese: Så godt å høre at du forstår valget <3

Henriette Celin

05.02.2016 kl. 15:07
SV: Så bra, hehe<3 ja, syntes selv det er koselig med sånne kommentarer og folk som leser mer enn de første setningene eller bare ser på bildene ;-P det er liksom det jeg tenker, og derfor jeg prøver å gjøre det samme selv ^^

bare hyggelig du <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits