LinnThereseDagsland -

Slik får du kontroll på kostholdet

  • 21.01.2016 kl. 19:14

I går hadde jeg en prat med coachen min angående hva som kommer til å skje fremover. Blant annet anbefalte han meg å finne ut hvor mange kalorier, fett, proteiner og karbohydrater jeg i snitt får i meg i løpet av en dag. Slik at det blir lettere å vite hvor vi skal starte når han jeg skal begynne på konkurransedietten. Noe jeg selvsagt  bestemte meg for å finne ut! Det er nemlig så mye enklere enn man tror. Jeg har i hvertfall unnlatt å gjøre det fordi jeg har sett for meg at det er regning, veiing og telling opp og i mente. Men der tok jeg rimelig feil! 

Det er nemlig så ufattelig enkelt å finne ut hvor mye man får i seg i løpet av en dag. Det finnes veldig mange apper som regner ut dette for deg, men selv liker jeg bedre å skrive slikt opp i bøker enn via telefon og pc. I hvertfall når det gjelder trening og kosthold. Derfor gjør jeg den på den tungvindte måten, og likevel er det så enkelt!

Alt jeg gjorde var å kjøpe meg ei bok (og ja, jeg trodde den var linjert, men null stress. Jeg lager bare linjene selv) og deretter plassere tallerkenen min på vekten istedenfor ved siden av vekten når jeg legger maten på. Med andre ord, det krever ingenting! Jeg  ser hvor mange gram det er av de forskjellige matvarene, og noterer det ned i boken min. Deretter spiser jeg maten, og så søker jeg bare opp matvaren etterfulgt av "næringsinnhold" på google. Svaret kommer opp med engang. Du trenger ikke engang trykke inn på en nettside! 


Jeg skriver dette inn i boken min, og så er jeg ferdig! Når dagen er omme regner jeg sammen alt, og vips så har jeg funnet ut hva jeg får i meg i løpet av dagen. Så kjapt og så enkelt.

4 Kommentarer

Linn Merethe

21.01.2016 kl. 19:42
har du hørt om lifesum ?

Linn Therese Dagsland

21.01.2016 kl. 19:43
Linn Merethe: Ja, det har jeg! Har prøvd ut flere slike apper, men som jeg skrev i innlegget liker jeg bedre å gjøre det "manuelt" istedenfor digitalt :-D

ida

21.01.2016 kl. 20:59
Smart måte og holde oversikt på hva og hvor mye man får i seg iløpet av en dag :)

Linn Therese Dagsland

22.01.2016 kl. 21:33
ida: Ja, ikke sant! :-D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits