LinnThereseDagsland -

Slik lager du ditt eget sjokoladehus!

  • 20.12.2015 kl. 20:28

Nå har jeg akkurat ankommet svigers, og sitter for øyeblikket å gomler i meg den ene pistasjnøtten etter den andre. Det er jo så godt! Jeg er blitt skikkelig hekta i det siste, og da Palestine ikke hadde åpent gikk jeg faktisk så langt at jeg kjøpte nøttene på Rema 1000. I løsvekt. Det som er så dyrt! Med andre ord; du vet du er hekta på pistasjnøtter når du er villig til å betale i bøtter og spann bare for å ha de stående i skålen når søndagskvelden sniker seg innpå.

Uansett, nå er det på tide å dele fremgangsmåten på sjokoladehuset mitt med dere. Resultatet delte jeg i går kveld, og fremgangsmåten får du her:

Du trenger:

seks melkesjokoladeplater - 300 gram melis - et egg - dekorasjoner til å pynte med etterpå (jeg brukte seigmenn, marshmallows og sjokoladefigurer)

Slik gjør du:

Start med å pakke ut tre av sjokoladeplatene, og del dem opp slik som på bildet under her. Bruk en skarp kniv og press den ned, altså ikke skjær frem og tilbake som du vanligvis gjør med andre matvarer.

Bruk én av de tre 2x3 rutede sjokoladeplaten, for eksempel den helt nede til høyre i bildet. Del den opp i mindre biter før du legger dem i ei skål i mikroen i ca. 30 sekunder. Ta så skålen rundt og rør godt - mest i bunn av skålen! - før du setter den inn igjen i 30 sekunder til.

Den smeltede sjokoladen skal du bruke til å lime sammen sjokoladedelene med. Derfor er det nå på tide å gjøre klar veggene i huset. De fire største delene (altså to 3x6 biter og to 3x3 biter) skal vi bruke som vegger. Skjær derfor ut dør og vinduer der du ønsker dét ved å bruke tuppen på en skarp kniv. Stikk forsiktig gjennom rundt hele ruten som skal fjernes før du presser den ut.

Det gjør ingenting om sjokoladen knekker, da bruker du bare litt smeltet sjokolade på hver side av der den er knukket og presser dem sammen. La den tørke i noen minutter og så skjærer du bort den overflødige sjokoladen. Slik jeg har gjort under her.

Når du er ferdig med å designe huset må du bestemme deg for om du vil at rutene skal vises eller ikke. Jeg valgte sistnevnte og lot derfor rutene være innover i huset. Bruk smeltet sjokolade for å lime veggene sammen her også. Det gjør ingenting om du bruker overdrevent mye sjokolade for å lime bitene sammen, bare husk å gjøre det på innsiden av huset.

For å lage pipen limte jeg bare sammen tre ruter som jeg hadde skjært skjevt, og avsluttet med å lime ei helt rute på toppen av pipen.

Gjør det samme for å lage de skrå veggene på siden. Skjær noen av bitene skjevt, og lim alt sammen. For å gjøre dette bruker du bare noen av sjokoladebitene som er til overs. Det er viktig at du ikke bruker de to siste hele platene.

Når du er ferdig, og huset har tørket mangler det bare taket. Men før du fester det er du nødt til å gjøre det litt penere. Som du ser er det lappet sammen, og det ser ikke så veldig fint ut. 

Bruk derfor en kniv til å skjære av overflødig sjokolade, og bruk deretter fingrene til å glatte over "humpene" og kantene. Sjokoladen vil etterhvert smelte når du tar på den - bruk det til din fordel, og glatt det fint ut. Slik ble mitt etter å ha glattet ut og skjært av.

Nå kan du endelig åpne de to siste sjokoladeplatene. Skjær av ei rad på den ene enden, og bruk den til å smelte mer sjokolade om du trenger det. Fest så taket litt nedenfor toppen av huset slik at det gjenstår ei glipe helt øverst.

Når du har gjort dette på begge sider bruker du de siste bitene til å dekke igjen glipen på toppen.


Nå er du ferdig, og det er klart for å pyntes! Lag glasuren av melis og eggehvite, og start med å legge en god dasj over den igjen dekkede glipen på taket. Lim så på pipen med glasur, og pynt slik du selv ønsker!

Vær kreativ, og ikke minst, ha det gøy! Lykke til med sjokoladehusbyggingen.

5 Kommentarer

spisogspar

20.12.2015 kl. 21:34
Wow det så kjempegodt ut! Veldig fint hus :)

RebeccaHasselgard

20.12.2015 kl. 21:41
Så artig med sjokolade i stedet for pepperkakehus! : - D

http://hevhodet.blogg.no/

20.12.2015 kl. 22:11
Så kreativt !! :) Veldig godt med sjokolade, så dette var ikke dumt He He

:)

eightnine

20.12.2015 kl. 22:30
LOOOVE IT !! skal soo prøve ditte ;) kjempe kreativt og fint ,og so fint det vart !!

Henriette Celin

21.12.2015 kl. 11:37
Ser litt vanskelig ut, men sååå godt! og ble veldig fint også :-D

takk for oppskriften <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits