LinnThereseDagsland -

Sunn og god fitnessmat: bakt søtpotet

  • 11.12.2015 kl. 20:00


Husker dere at jeg sa jeg prøvde meg på en bakt søtpotet i går? Vel, gjett om det ble vellykket da? Så til de grader også! Den ble nesten bedre enn vanlig bakt potet, og det er ingen tvil om at den metter helt ekstremt godt i evigheter. Jeg spiste min klokken halv fire, og fem timer senere når klokken var halv ni var jeg fremdeles halv mett! Er det mulig? Dere er bare nødt til å prøve den altså, bedre og sunnere middag skal man lete lenge etter.

Det du trenger


En liten søtpotet (tro meg, det holder i massevis) - en pakke kyllingkjøttdeig - en pakke tacokrydder - en halv paprika - tre sneier hvitost

Slik gjør du

Start med å stikke mange små hull i søtpoteten med en gaffel, og legg den så i mikroen til den er helt myk - for meg tok det 10 minutter. 

I mens søtpoteten ligger i mikroen kan du tilberede fyllet. Stek kyllingkjøttdeigen og hakk opp paprikaen i små biter. Når kjøttdeigen er ferdig stekt tilsetter du tacokrydderet, 1,5 dl vann og paprikabitene. La det ligge å putre på svak varme til nesten all væsken er fordampet.


Når søtpoteten er ferdig i mikroen skjærer du et kryss på toppen og bretter så flikene ute til siden. Grav ut noe av innholdet med ei skje før du erstatter hulrommet med kjøttdeigblandingen.


Legg noen skiver med hvitost på toppen og krydre med piffi.


La søtpoteten bake seg ferdig i stekeovnen på 200 grader til osten er smeltet. Ta så poteten ut av stekeovnen og nyt den himmelske smaken! Jeg ser for meg at det smaker veldig godt med salsa eller kesam til! Ah, bare prøv dere frem.


 

Synes du det ser godt ut? Er det eventuelt noe du kommer til å prøve ut selv også?

7 Kommentarer

Mittfamilieliv

11.12.2015 kl. 20:20
mm, så godt ut! Dessverrre er jeg ikke noe glad i søtpotet =/

ida

11.12.2015 kl. 20:39
Nam! dette så kjempe godt ut :)

Storesøstertilsophia

11.12.2015 kl. 20:44
Så mega godt ut! <3 <3

siri

11.12.2015 kl. 22:13
Namm så godt:) det skal eg prøve:=) å gratulerer med nytt design:)

Henriette Celin

11.12.2015 kl. 22:17
Dette så utrolig godt ut ja! Fristet å prøve det selv ja :-D

Norges Nettkrigere

11.12.2015 kl. 22:36
Ja, det ser utrolig godt ut :-D Får jeg smake? :p

Karina Larsen

12.12.2015 kl. 12:22
Ser fantastisk godt ut :) Tusen takk for tips! Håper du får en fantastisk fin lørdag :))

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits