LinnThereseDagsland -

Slik tjener du penger på å blogge

  • 14.12.2015 kl. 12:00

I det siste har jeg fått en del spørsmål på både melding, mail og her i kommentarfeltet om jeg har tips til hvordan man kan tjene penger på å blogge. Først må jeg bare si at jeg ikke tjener så veldig mye på bloggen min enda, men at det blir mellom 500-1000 kroner i måneden. Noe som definitivt er en kjekk, liten ekstra inntekt. Nå har jeg blogget i tre år, og jeg skal låve dere at det har tatt tid å komme seg hit jeg er i dag når det gjelder å tjene noe på denne hobbyen min. Derfor tenkte jeg at jeg kunne tipse dere om hva som fungerer og hva som ikke gjør det, slik at dere slipper å prøve og feile som jeg har gjort. 

Når det er sagt avhenger selvsagt alt av hvor mange lesere du har, men du trenger så absolutt ikke å ha mange tusen lesere for å kunne tjene noe. Selv har jeg rundt 400 unike lesere hver dag (pluss, minus), og tjener som sagt mellom 500 og 1000 i løpet av en måned. 

Mange vet nok om det første punktet her, nemlig sponsede innlegg. Det kan være alt fra bedrifter til enkelt personer eller organisasjoner som ønsker å betale deg en sum for at du skal skrive et innlegg om dem eller deres produkter. Akkurat hva disse innleggene handler om eller hvordan de skrives er utrolig forskjellig, fellesnevneren er bare at man får penger for å skrive innlegget.

Men nå skal det sies at man bør ha ganske mange lesere før man får forespørsler om slike ting. Selv har jeg kun blitt spurt om dette to ganger, der jeg takket ja til det den ene gangen.

Det er dette punktet og det neste jeg selv har tjent mest på. Først vil jeg tipse dere om å bruke annonselinker så ofte som mulig. Det vil si at dersom du har på deg klær som er kjøpt på nett kan du linke til dem under bildene dine (ved hjelp av din personlige, unike link som du lager på bloggklubben, les mer om akkurat dette herLEGG TIL LINK). Da vil du få en viss sum hver gang noen klikker på en av linkene dine. 

Det er også mulig å gjøre det samme på tradedoubler, men da får du heller 10% av salget hver gang noen kjøper noe via dine linker. Dette har imidlertid vist seg å være mindre effektivt for meg enn å bruke bloggklubbens egne samarbeidsavtaler.

Hvis du ser i sidemenyen min kan du se at jeg har en egen kategori jeg har kalt "annonser", og der har jeg plassert ei annonse for shein ettersom jeg samarbeider med dem, og ei annonse for google adsense. Den nederste annonsen tjener jeg daglig penger på ettersom jeg får et vist antall kroner for hver person som klikker seg inn på bloggen min (altså jeg får betalt bare for at dere ser den). Ikke noe hokus pokus for meg, den bare ligger der, og er heller ikke irriterende for dere ettersom den er så liten og kun ligger i sidemenyen på ene siden. 

Denne er som sagt laget i google adsense, og der kan du lage så mange slike annonser du ønsker og plassere dem hvor du vil på bloggen din. Alt etter hvor mange lesere du har vil du enten få betalt for at folk klikker på annonsen eller for at de både ser den og klikker på den. Dette oppdaget jeg ikke før tidligere i år, og har allerede tjent over tre tusen kroner bare på å ha den lille reklamen liggende i sidemenyen min. 

Når du har kommet så langt at du kan samarbeide for unitedbloggers, nettavisen osv. vil du kunne få betalt for antall sidevisninger også, men ettersom man må ha en god del lesere for dette velger jeg heller å fokusere på de tipsene for oss som ikke har fullt så mange lesere. Så, hva synes du? Lærte du noe nytt, og gjør du noe av dette allerede?

14 Kommentarer

miamisweety

14.12.2015 kl. 12:05
Jeg vet ikke helt. annonse linker har funka dårlig hos meg. hvordan funker google adsense greiene? =)

Trollblomst

14.12.2015 kl. 12:41
Flotte tips detta! Har du selv tatt kontakt med de som sponser deg, eller kom de til deg? ;)

Ta gjerne en titt innom siden min, følg meg gjerne om du liker det varierte innholdet. God advent.

Maria Nicoline Nordmo

14.12.2015 kl. 13:45
Det var bra skrevet :D

Karina Larsen

14.12.2015 kl. 14:14
Utrolig gode tips :D

Tove

14.12.2015 kl. 14:56
Kjempe bra tips! Takk!;)

Tove

14.12.2015 kl. 15:10
Hei! Hvordan fikk du til å lage i adense? Der sier de at man må eie domainet for å kunne lage linken?

Linn Therese Dagsland

14.12.2015 kl. 15:28
miamisweety: Det er veldig enkelt. Først lager du annonsen, og når du først har plassert den på bloggen din lar du den bare ligge der :-) Så ruller pengene inn sakte men sikkert :-)

Linn Therese Dagsland

14.12.2015 kl. 15:29
Trollblomst: Tusen takk for det! Jeg har kontaktet noen, mens andre har kontaktet meg :-)

Linn Therese Dagsland

14.12.2015 kl. 15:31
Tove: Må man det? Jeg lagde meg bruker på adsense da jeg blogget på eget domene, men da jeg skiftet over til blogg.no tok jeg annonsene med meg. Og det har ikke vært noe problem til nå ihvertfall.

Kara

14.12.2015 kl. 17:59
tjener penger fra bloggerfy :) men har lyst å tjene fra flere steder etterhvert :)

Karl Inge

14.12.2015 kl. 21:56
Og så må du ikke glemme å si at man må merke all reklame, det gjelde rogså dersom man f.eks er selger selv for via Forever Living eller lignende ;-)

lifewithayla

15.12.2015 kl. 00:10
Jeg fikk også opp det samme som Tove. kan du se om du får det til nå etter at du har flytta over hit?:)

Linn Therese Dagsland

15.12.2015 kl. 00:50
lifewithayla: Det skal jeg gjøre!

Eli Heggelund Westgård

15.12.2015 kl. 14:36
Gitt opp å tjene penger på å blogge ikke derfor jeg blogger.

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits