LinnThereseDagsland -

Knallgode og kule julecupcakes!

  • 06.12.2015 kl. 16:46

Herlighet, i dag har det gått skikkelig unna her hjemme! Jeg har baket fra jeg sto opp i dag og frem til nå. Jeg forsvant helt inn i min egen verden, og glemte faktisk at jeg i det hele tatt hadde en blogg - haha. Det må likevel ha ligget i underbevisstheten min, for jeg har tatt bilder underveis gjennom hele prosessen.

Nå sitter du kanskje og lurer på hvilke julekaker jeg har laget? Siden det er desember liksom. Men nei, jeg må nok skuffe deg (eller kanskje ikke?) for jeg har laget cupcakes istedet. Dere som har fulgt meg en stund vet hvor mye jeg elsker og eksperimentere når det kommer til disse cupcakene, og i dag falt jeg for en helt enkel cupcake med vaniljesmak - men så gjorde jeg det litt mer avansert på dekoreringen denne gangen. Knallgøy! Frostingen lagde jeg forresten av kremost - og den var kjempe god. Noen som har lyst til å smake dette? Her kommer i hvertfall oppskriften;

Det du trenger - cirka 24 cupcakes 

4 egg - 6 dl hvetemel - 4 dl sukker - 2 ts vaniljeessens - 250 gram romtemperert margarin - 2 dl melk - 3ts bakepulver

Slik gjør du - cupcakes

 Start med å røre sukker og smør hvitt, og tilsett deretter et og et egg. Rør mellom hvert egg. 


Tilsett vaniljeessensen og rør enda litt mer. Mål opp hvetemel, bakepulver og melk. Sikt inn melet og hell i melken vekselvis. 


Fyll deretter 24 cupcakeformer 2/3 fulle, og stek dem midt i ovnen på 175 grader i cirka 20 minutt.

 La cupcakene avkjøles på rist før du begynner å dekorere. Det er viktig at de er iskalde, eller så vil frostingen bare renne utover.


 


  

Du trenger - vaniljefrosting

125 gram romtemperert margarin - 200 g Philadelphia kremost -1 ts vaniljeessens - 8,5 dl melis (eller mer dersom du ønsker den fastere)

Slik gjør du - vaniljefrosting

Rør først smør og kremost sammen til en jevn og glatt masse.


Tilsett 1 ts vaniljeessens og deretter litt og litt melis til frostingen har ønsket konsistens. Husk at den skal være så stiv at den holder seg i den posisjonen du slipper den i, om du forstår? Du skal kunne lage en liten stang av frostingen i vannrett posisjon uten at den faller sammen. Når du har fått til det er det bare til å begynne å pynte!

Selv synes jeg pyntingen er noe av det kjekkeste med hele bakeprosessen og jeg sitter og koser meg mens jeg presser ut frosting og dekorerer med små sølvkuler, sjokolade og til slutt drysser et tynt lag melis over det hele.

 Jeg lagde først formen til ei nisselue før jeg dekket den med rød glittergelé, og så presset ut enda litt mer frosting til kanten nede og dusken på toppen.

Den andre typen jeg lagde var helt vanlige cupcakes med hvit frosting og snøkrystalldekorasjoner på toppen.

Den siste typen - også den jeg ble mest fornøyd med - var juletre. Her blandet jeg det som var igjen av frostingen med litt grønn konditorfarge, og presset ut vakre grener slik at det lignet et juletre. Deretter pyntet jeg med sølvkuler og lagde en stjerne av gul marsipan på toppen.


All dekorasjonen og utstyret jeg har brukt i dette innlegget har jeg kjøpt på Panduro!

Hva synes du om slike innlegg som dette?

10 Kommentarer

tvv

06.12.2015 kl. 17:23
Kjempefine cupcakes :) knallflinke du!!!

Karoe

06.12.2015 kl. 17:29
Disse så gode ut :) Er de sunne?

Linn Therese Dagsland

06.12.2015 kl. 17:48
Karoe: Nei, de er nok dessverre ikke det, men jeg har vurdert å prøve og lage noen sunne cupcakes en gang, så vi får se om det kommer en oppskrift på det også om ikke så lenge :-D

Karoe

06.12.2015 kl. 17:50
Det hadde i alle fall vært gøy :)

birdbay

06.12.2015 kl. 18:02
Det så jammen godt ut:) Fine bilder , ble et fint innlegg:) Ha en flott kveld videre:)

rcfrue

06.12.2015 kl. 19:37
o0o0o0o00oooooo I want one...

lifewithayla

06.12.2015 kl. 19:48
Å så digg ut😊😊😊

Filippaa

06.12.2015 kl. 21:33
Dette må da være de mest julete kakene jeg har sett! Dette skulle absolutt vært et must på alle stuebord ¨på julaften :D Digger dem virkelig! Skal forske i morgen, kanskje jeg kan lage slike som en ny tradisjon for meg og ta med meg resten av livet!

Tusen takk for inspirasjon <3

Tilde

06.12.2015 kl. 22:05
Digga den med juletreet :):Dødskul

Emma

07.12.2015 kl. 14:39
Hei! Så flott blogg du har! Jeg blir virkelig inspirert. Disse cupcakesene ser jo helt fantastiske ut! Klem <3

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits