LinnThereseDagsland -

Ja, jeg er avhengig!

  • 25.11.2015 kl. 19:39

Ja, nå innrømmer jeg det. Jeg er avhengig. Jeg har lenge prøvd å skjule det, i hvertfall for mamma og pappa - men de har hatt sine mistanker. Jeg har nektet ettersom jeg bestemte meg for å slutte rett etterpå. Men så begynte jeg igjen. Jeg er avhengig. Det høres så brutalt ut når jeg sier det på denne måten, men det er jo det som er fakta. Det som startet helt uskyldig med en liten forkjølelse viser seg å nå ha blitt mye større.

Dere har kanskje klart å gjette dere frem til hva jeg skal frem til allerede? Jepp, jeg er avhengig av nesespray. Hvor sykt er ikke det? For å være ærlig trodde jeg faktisk ikke at det gikk an, og i hvertfall ikke at jeg var det selv, før mamma og pappa mistenkte at jeg var det. Dere skjønner, det er en grunn til at det står at man ikke skal bruke otrivin nesespray mer enn 10 dager sammenhengende, utenpå esken. Da kan man nemlig ende opp som meg nå.

Det hele startet med at jeg var forkjølet over en litt lengre periode, og derfor brukte nesespray daglig. Da forkjølelsen var over la jeg ikke merke til det ettersom jeg fremdeles ble tett i nesen flere ganger til dagen. Jeg tenkte at det bare hang litt igjen, og fortsatte med nesesprayen. Det som til slutt viste seg var at kroppen min ble så avhengig av denne nesespayen at jeg nå blir tett "uten grunn". Altså, jeg blir tett i nesen selv om jeg ikke er forkjølet, kun slik at kroppen min skal få i seg nesespray daglig. Haha, litt vanskelig å forklare, men skjønner dere hva jeg mener? 

Jeg har likevel bestemt meg nå. For siste gang. Jeg får heller gå noen dager pottetett slik at jeg vender meg av dette her, for det funker ikke å være avhengig av nesespray. Det er ikke bra heller! Så nå har jeg bestemt meg. Ikke et eneste sprut til, i hvertfall ikke før neste gang jeg blir forkjølet (men kun om det er etter at jeg er blitt bra igjen). Og da skal jeg passe på og ikke bruke den mer enn i ti dager sammenhengene. Ikke gjør det du heller! For selv om dette ikke er superalvorlig, og langt i fra det verste man kan være avhengig av, så er det ikke noe gøy. Er du avhengig av noe? 

27 Kommentarer

Gry Hege Johansen

25.11.2015 kl. 19:44
Hehe...jeg er avhengig av nesespray jeg også.....veldig avhengig. Får panikk om jeg ikke har den i nærheten :)

Mittfamilieliv

25.11.2015 kl. 19:47
Samboer var også avhengig av det - så jeg kastet alle nesesprayer vi hadde og nektet han å kjøpe nye, haha.

missverona

25.11.2015 kl. 19:49
Jeg fikk tabletter av legen for nesesprayavhengighet, pluss at jeg gikk på sovepiller om natta en uke , for å få sove om natta. Det er et helvete å slutte. Jeg kommer aldri til å røre nesespray igjen. Spør etter den tablettkuren hos legen. Den inneholder stoffene i nesespray med sveller ikke neseslimhinnene.

Linn Therese Dagsland

25.11.2015 kl. 19:49
Mittfamilieliv: Haha, det er omtrent slik min kjæreste er nå også :-P

Linn Therese Dagsland

25.11.2015 kl. 19:51
missverona: Hm.. tenker jeg prøver alene først, så får jeg heller spør om det dersom det ikke går :-) Tusen takk for tips!

birdbay

25.11.2015 kl. 19:55
haha, det er ikke greit å være avhengig av noe som helst:) Men jeg har hørt om mange som er avhengig av nesespray:) Jeg tror nok jeg er avhengig av pepsi max jeg:) Det er ikke så mye bedre det:)

Storesøstertilsophia

25.11.2015 kl. 20:00
Litt godt å høre at jeg ikke er den eneste som er det, haha! Jeg har sikkert 10 nesespray hjemme rundt omkring i leiligheten, haha. Går stadig vekk og tar litt i hver nese, selv om jeg ikke er tett! Helt sprøtt... Haha <3 Ha en god onsdagskveld søta <3

Lisa

25.11.2015 kl. 20:02
Hvis du sliter med å bli kvitt nese spray kan du bruke heller saltvannspray eller saltvannsoppløsning. Det kan du bruke så ofte & så lenge du vil. Det smører og løsner opp tetthet I nesen og utføres på samme måte som med nesespray, bare ikke farlig for neseslimhinnen over lengre tid :)

Linn Therese Dagsland

25.11.2015 kl. 20:06
Storesøstertilsophia: Ja, da er vi vist flere enn jeg trodde. Du får prøve å slutte med meg nå da ;-) Kjempe god kveld til deg også! <3

Linn Therese Dagsland

25.11.2015 kl. 20:07
Lisa: Åh, det visste jeg ikke! Tusen takk for tips :-D

ainaaga

25.11.2015 kl. 20:07
Uff, det er så kjipt det! Jeg jobber på ett apotek, og det kommer stadig inn kunder som er avhengig av nesespray. Og det er mange som ikke vet at den skal bli brukt i bare ti dager.. Håper du får til å slutte! :)

Linn Therese Dagsland

25.11.2015 kl. 20:12
ainaaga: Det kan jeg tenke meg, ja.. Tusen takk for det! :-)

Mina Kvernmoen

25.11.2015 kl. 20:13
Oioi, det kan faktisk være farlig. Blodpropp! :/

Lillesøstera mi er også avhengig og er konstant tett i nesa.

It's Kathrine

25.11.2015 kl. 20:36
Nesesprayavhengig her og.... Idag gikk jeg til innkjøp av saltvannsspray for å prøve å avvende meg! Om du virkelig ikke klarer å være tett i nesa, så anbefaler jeg saltvannsspray - den er helt ufarlig <3

Linn Therese Dagsland

25.11.2015 kl. 20:46
Mina Kvernmoen: Wæ, det visste jeg ikke! :-O

Linn Therese Dagsland

25.11.2015 kl. 20:47
It's Kathrine: Lykke til med avvendingen, og tusen takk for tips! <3

viktoriaevensen

25.11.2015 kl. 20:51
En venninne av meg er så avhengig av det! Ho har brukt det hver dag i over 4/5 år vis jeg ikke husker feil, om ho ikke bruker det blir ho tett i nesa med en eneste gang å blir syk! :(

Men du får ha god bedring å prøve å holde deg unna det så godt som mulig! det er nok ikke lett men tror du klarer det!

Fotsporene

25.11.2015 kl. 21:31
Godt tips, bruk saltvann med mentol og virker ikke det få flutide dråper til legen, jeg klarte ikke stoppe igjen men stoppet med det to ganger før, men jeg bare takler ikke være tett. ... sånn har det vært i 21 år nå,men bare to korte perioder uten :( Lykke til :)

Hverdagsida

25.11.2015 kl. 21:52
Lykke til! Jeg var forkjøla og etter 10 dager var forkjølelsen borte, men fortsatt tett. Jeg fortsatte med nesespray, men da jeg var på dag 16 skjønte jeg at hvis jeg ikke gjorde noe NÅ så ville jeg bli avhengig. Da gikk jeg pottetett i to dager, så ble det bra. Men det sier jo sitt om hvor kort bruk som skal til før man blir avhengig. Skjønner at mange er det dessverre. Men nok en gang! LYKKE TIL <3

christineronja

25.11.2015 kl. 22:01
Jeg har også vært avhengig av det før, og greide å avenne det med å bruke alerginesespray som legen min skrev ut. Etter det, har det gått over og jeg har ikke bruk for det og bruker ikke otrevin lenger. Bruk heller en alergi nesespray og saltvann som man har kokt opp selv og la det dampe opp i ansiktet altså i nesa. hehe. men tror det ligger noe ute på nett om det. men det har funket med meg. Jeg sliter til vanlig med tette nese så skal til nese lege snart å få undersøkt det. håper alt bra med deg og ikke gi opp. <3

mammasjenter

25.11.2015 kl. 22:09
Jeg blir veldig fort avhengig jeg også når jeg blir forkjøla. Jeg MÅ ha en liggende i tilfelle. MEN, jeg har lært. Et godt TIPS til deg: Ha ALLTID saltvanns nesespray også liggende. Jeg lover deg at tettheten forsvinner fortere. Når forkjølelsen blir litt bedre, så bruk nesesprayen kun i ett nesebor. Men de 2 sammen= perfekt.

Lykke til ! ;)

Linn Sundby

25.11.2015 kl. 22:29
Masse lykke til med avhengigheten og du er ikke alene, det er veldig viktig for meg å kunne ha tilgang på nesespray selv <3 Lykke til & ha en fin kveld :-)

Camilla

25.11.2015 kl. 23:23
Prøv Fenu-Max! Fås kjøpt på helsekost :-) det vet jeg om flere som har brukt!

Lisa Bergersen

25.11.2015 kl. 23:33
Lykke til, håper du klarer å slutte. Selv er jeg alltid tett i nesa noe som er pga. at jeg har ekstra trange nesebor eller noe (pappa og tante har det samme), men jeg har nesespray fobi, så jeg klarer kke å bruke det selv om jeg hadde trengt det.

Mari Brennhovd

26.11.2015 kl. 09:28
visste ikke at man kunne bli avhengig av nesespray! lykke til med å bli kvitt avhengigheten :))

rteworld

26.11.2015 kl. 10:28
"Avhengigheten" er kun psykisk, fordi man tror at nesesprayen lindrer tett nese, noe det gjør om du bruker den slik den skal brukes (maks 10 dager sammenhengende maks to-tre ganger i året). Men bruker du den over tid (fra 11 dager og oppover) får du utviklet en toleranse for virkestoffene (det tror jeg er noe som heter metazolin-substanser, men glem det...), hvilket medfører at sprayen virker MOT sin hensikt, dvs. bruker du den til stadighet, skal du ikke se bort i fra at det er DET som er årsaken til tett nese (rebound-effekt).

Dersom du slutter med nesesprayen vil nesen i et par dager føles tett, men etter noen dager/uke eller to, så vil tettheten gradvis gi seg (dette kan imidlertid noen ganger ta en 4-8 uker). Har du brukt nesespray i lang tid sammenhengende er det også en stor sjanse for at du i fremtiden vil ha toleranse-effekt for nesespray, selv ved korttidsbruk. Nesespray er egentlig litt skumle greier som etter min mening burde være reseptbelagt. Take care, frøken!

mittlivmedasperger

28.11.2015 kl. 14:08
Heisann,

Du er ikke alene om denne avhengigheten, her i gården er man storforbruker av Otrivin Nesespray.. Har vært til ØNH-spesialist som har konkludert med både betente nesemuslinger og nå sist skjev skillevegg. Blir muligens en tur på benken under laser og kniv, om man blir for meget plaget. Good helg!

- fredrik :-D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits