LinnThereseDagsland -

Mitt kamerautstyr

  • 05.12.2015 kl. 18:59


Helt fra jeg var ganske ung, lenge før jeg begynte å blogge, har jeg interessert meg for fotografering. Jeg løp rundt over alt med kameraet mitt for mange år siden, og knipset bilder i hytt og pine selv om jeg ikke skulle dele dem noe sted. Jeg tok dem rett og slett bare fordi jeg syntes det var gøy, og lagret dem på en boks som jeg enda lagrer bildene mine på. Jeg lagde forresten en kalender til år 2011 som jeg gav i julegave til den nærmeste familien julen året før. Alle bildene i kalenderen hadde jeg tatt selv, og jeg var kjempe stolt.

Derfor sier det seg kanskje litt selv at jeg gjennom flere år med fotografi som hobby og deretter snart tre år som blogger har tatt en del bilder opp gjennom årene, og derfor også har en del kamerautstyr i teknologiskuffen min - som jeg kaller den. Kameraet jeg har nå heter Canon EOS 7D og er mitt andre speilreflekskamera. Det første jeg hadde var Canon EOS 450D, og jeg har vært kjempe fornøyd med begge - men det er ingen tvil om at det jeg har nå er det beste.

I tillegg har jeg nå fire objektiv - som de fleste kaller linser. Jeg har ei standardlinse, det som fulgte med kameraet, 18-55mm. To objektiv med stor zoom, den ene 55-250mm og den andre 70-300mm. Den aller siste linsen er den som er favoritten av alle disse fire, og også den jeg bruke mest nå. Det er ei 50mm F/1,4 portrettlinse! Vet ikke om dette sier dere noe egentlig eller om det er interessant, men jeg håper det er det :-) Jeg har også en slags solskjerm, aner ikke hva det heter, men det er den som er helt til høyre på bildet under her. Den kan jeg feste utenpå et objektiv dersom jeg skal ta bilder i motlys, slik at jeg ikke får slike fargerike ringer (vet dere hva jeg mener?) midt på bilde som følge av refleksjonen av solen.

Jeg har også UV-filter og beskyttelsesdeksel til alle objektivene mine, i tillegg til et filter jeg fikk av pappa i syden for noen år siden. Vet ikke helt hva det heter, men det får i hvertfall vekk gjenskinn og refleksjoner. For eksempel kan man ta bilder ned mot sjøen selv om den glitrer på grunn av solskinn, og likevel se veldig klart hva som befinner seg under vannoverflaten. Ganske magisk egentlig! For på den måten kan man ta et bilde av noe man ikke kan se med øynene selv - utrolig kult!


Det siste jeg har av fotoutstyr er et kamerastativ, som jeg dessverre har mistet den delen man fester kameraet til stativet med. Heldigvis har lillesøster også et stativ som jeg er så heldig å få låne i ny og ne. Når jeg tar bilder med stativ bruker jeg også fjernkontroll til å ta bildene med. Den kjøpte jeg faktisk på Clas Ohlson - til 89,- tror jeg!

6 Kommentarer

tvv

05.12.2015 kl. 19:07
Knallbra utstyr dette :) jeg har selv Canon eos 70d og linsene canon 18-135mm 18-55mm stanard linsen, canon 50mm 1.8 og nyeste nå canon ef 24mm ;) superfornøyd med spesielt de to fast linsene ;)

Storesøstertilsophia

05.12.2015 kl. 19:11
Veldig fint kamera utstyr, godt med noe bra som tar gode bilder :) <3

Jørn Heitmann

05.12.2015 kl. 19:22
de sol ringene du nevner her heter Sun glare :) vet ikke hva det blir på norsk. Flott kamera utstyr du har! Har selv en 600D med standar linsa. å det er alt.

Kaja Jeanette

05.12.2015 kl. 19:43
ÅÅ, du er heldig som har så mange objektiver :) Det ønsker jeg meg også :) Jeg bruker et canon 600D og er veldig fornøyd med det :)

mammasjenter

05.12.2015 kl. 19:50
Så moro med mye utstyr. Har selv Canon 400D, men det er så dårlig og har ikke bilde stabilizator, men bra på macro bilder. Har fått låne 450D som er sååå mye bedre. Elsker dette nå, til jeg har fått kjøpt meg eget. Har også zoomlinse og vidvinkel. Er også veldig glad i å ta bilder, men har ikke fungert med mitt kamera, så da har jeg ikke fått tatt noen fine bilder.

Susanne <3 :*

06.12.2015 kl. 00:58
Så mye fint fotoutstyr du har :-)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits