LinnThereseDagsland -

Sjokolade cupcake med marengskrem!

  • 14.11.2015 kl. 11:00

Som jeg allerede har skrytt av en million ganger, har jeg lagd cupcakes i anledning min egen 20 års dag! Eller, egentlig bare til feiringen av 20 års dagen min, men jeg regner med at det er noe igjen til i morgen også - så da sier vi bare i anledning min egen 20 års dag. Uansett, nok om det! Akkurat denne typen cupcake har jeg aldri lagd før, men jeg har prøvd oppskriften på både muffinsdelen og toppingen tidligere - bare kombinert med andre smaker. Derfor var det veldig spennende om dette kom til å smake like godt. Etter smaksprøven sent i går kveld å bedømme var cupcakene så absolutt godkjent - både av meg selv, lillesøster og mamma! Derfor tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere. Jeg har forresten erstattet den originale frostingen med marengskrem - noe som smaker himmelsk. Du er bare nødt til å teste den ut. Gjerne i dag! Det er jo lørdag :-)

Dette trenger du - sjokolade cupcake (nok til cirka 12 store eller 24 vanlige) 

2 egg - 90 g romtemperert margarin - 200 g brunt sukker - 150 g mørk sjokolade - 150 g mel - 1 ts bakepulver - 1/2 ts natron - 2 dl melk


Slik gjør du - sjokolade cupcake: Start med å vispe det brune sukkeret sammen med margarinen. Tilsett et og et egg, og visp godt mellom hvert egg. Smelt så sjokoladen i et vannbad eller i mikroen (dersom du smelter i mikroen må du passe på å røre inni mellom slik at det ikke dannes harde klumper. Tilsett sjokoladen i røra og hell så i mel, bakepulver, natron og melk. Litt av gangen. Fordel røren i muffinsformene, fyll dem nesten helt opp til kanten. Slik jeg har gjort på bildet. Så er det bare til å steke dem midt i ovnen på 180 grader i omtrent 20 minutter. Normalt ville jeg anbefalt dere å starte med frostingen mens cupcaken står i ovnen, men ettersom dette er marengs må den påføres med en gang den er ferdig. Derfor vil jeg heller anbefale deg å vente cupcaken er ferdig stekt. Og slapp av, det er meningen at selve muffinsen skal synke sammen etter at du tar den ut av stekeovnen, det er for å gjøre den ekstra saftig. 

Du trenger - marengskremen (jeg ville doblet denne oppskriften dersom du er glad i mye topping)

2 eggehviter - 3,5 dl sukker - 0,5 dl vann - 1 ss lys sirup - 1 ts vaniljeessens

 

Slik gjør du - marengskremen: Finn frem ei metalbolle og ei kjele. Metalbollen kan fint byttes ut med ei annen kjele, så lenge du passer på at størrelsen stemmer (dette kommer jeg tilbake til). Hell litt vann i bunnen av kjelen, og sett den på komfyren med middels varme. Når vannet koker setter du metalbollen (eventuelt den ene kjelen) over kjelen med det kokende vannet. Bollen skal ikke være i kontakt med vannet, men den må være stor nok til at det er helt rundt kanten av kjelen. Mål opp eggehviter, sukker, vann og sirup i metalbollen (den øverste kjelen), og pisk eggehviteblandingen over vanndampen fra kjelen under. Det anbefales på det sterkeste å bruke en elektrisk håndmikser, ellers blir du stående i en evighet. La håndmikseren piske eggehviteblandingen til en tykk, hvit, blank marengskonsistens - dette tar cirka 7-8 minutter. Når du har oppnådd ønsket konsistens tas metallbollen vekk fra kjelen og vaniljeessensen piskes inn. La håndmikseren gå i noen minutter til slik at marengsmassen blir avkjølt og tykk. Ta deretter marengskremen i en kakeprøyte så snart som mulig (eventuelt bare smør den på med ei spiseskje eller en slikkepott) og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Pynt med kakestrøssel eller annen kakepynt. Håper det smaker!13 Kommentarer

Sofie Caroline Nilsen

14.11.2015 kl. 11:13
ååh nam :D

birdbay

14.11.2015 kl. 11:17
Det så helt himmelsk ut:) Veldig flott med bilder og oppskrift:) Ønsker deg en nydelig lørdag og en fantastisk feiring søteste du:)

Storesøstertilsophia

14.11.2015 kl. 11:39
Så fine! :D Jeg elsker og bake, det er bare så kos! Baker ganske så mange ganger cupcake! Jeg har mange fine råd og komme med hvis du skulle trenge det, så bare å spørre så svarer jeg <3 Ha en kjempe herlig lørdag søte deg <3 <3

Mari Brennhovd

14.11.2015 kl. 12:45
ååå så godt det så ut! :)

Linda

14.11.2015 kl. 13:32
De så kjempe gode ut og de var kjempe fine :D Håper du får en fin feiring :)

Ønsker deg en riktig god helg :D

ida

14.11.2015 kl. 14:03
Nam! de her skal jeg definitivt prøve ut en gang :)

siri

14.11.2015 kl. 16:34
Ser fantastisk godt ut:=) sko sitt dette når eg først var ute å dillet, for friste ikke så veldig å gå ut å handle i dette fæle været vi har:P he he.. får se:=) frister veldig da:D nydelige bilder du har tatt av de og:)

Smiley

14.11.2015 kl. 16:55
Ser kjempegodt ut! Fine bilder! :) Ha en fin dag!

Camilla Sterner

14.11.2015 kl. 17:34
ååå det så utrolig godt ut! Nå ble jeg sulten på kake haha!

Silje Arntzen

14.11.2015 kl. 18:09
NAM! De så utrolig gode ut! De må jeg prøve å bake en gang!

Iselin Renée

14.11.2015 kl. 19:46
Det så utrolig fristende ut :)

justadored

15.11.2015 kl. 12:29
Mmmm! Det der så jo kjempegodt ut!

lifewithayla

16.11.2015 kl. 00:02
Så farlig godt ut:)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits