LinnThereseDagsland -

Du tjener ikke penger av å handle på salg

  • 07.11.2015 kl. 15:07

Noe jeg synes det er veldig viktig å huske på er akkurat denne setningen "du tjener ikke penger av å handle på salg". Den fellen har jeg nemlig gått i uendelig mange ganger selv. Jeg velger å klikke meg inn på nettbutikken med det samme det lyser salg på reklamen som popper opp på facebook. På samme måte som at jeg tar meg en tur på kjøpesentrene her i byen hver eneste gang de holder nattåpent, for da vet jeg at det er mye salg i butikkene. Men hvorfor gjør jeg det? Jeg vet også at jeg ikke er alene om det, så dere må gjerne hjelpe meg å svare; hvorfor gjør vi det? Hvorfor tenker vi plutselig at vi tjener penger av å kjøpe den kjolen fordi den bare koster 199,- som er halvparten av originalpris. Hvorfor tror vi at vi tjener penger på det? Kunne vi ikke heller bare ha spart de 200 kronene? For selv om den er halvparten så billig som den pleier så betaler vi fremdeles to hundre kroner for den. Og det er to hundre kroner mer enn om vi ikke hadde kjøpt den i det hele tatt.

Det synes jeg er så viktig å huske på! Jeg går i denne fellen selv også. Veldig ofte faktisk. Og det plager meg litt at jeg ikke klarer å tenke så fornuftig at jeg unngår å kjøpe plagget "kun fordi det er på salg". Det er selvsagt noe annet hvis du har gått og siklet på akkurat den buksen eller akkurat den kjolen i evigheter, og så kommer den plutselig på salg - da er det selvsagt lov. Men ikke kjøp klær bare fordi de er billigere enn vanlig. Du tjener ingenting på det! Du tjener mye mer på å spare de pengene til noe annet som er litt viktigere, og kommer til å bli mer brukt. Du kan jo tenke sånn på det; klær som er på salg havner der for en grunn. Er klærne av kvalitet og populære så blir de utsolgt med opprinnelig pris, de behøver ikke å havne på salgsstativet for at folk skal kjøpe dem. Så, vær så snill, prøv å huske denne setningen neste gang du er ute på shopping. Spør deg selv om du virkelig trenger det plagget du er i ferd med å kjøpe, eller om du kun kjøper det fordi det er billig. For husk, du tjener ikke penger av å handle på salg!

6 Kommentarer

Karoline Sabrina Nilsen Stensrud

07.11.2015 kl. 15:30
Jeg holder en konkurranse på bloggen min nå hvis du er interessert i å delta :-)

Karoline Sabrina Nilsen Stensrud

07.11.2015 kl. 15:32
Jeg holder en konkurranse på bloggen min nå hvis du er interessert i å delta :-)

Anastasia

07.11.2015 kl. 15:42
Det er helt sant det du skriver her! Og dessuten, jeg vil tro at hvis man kjøper ting på salg så betaler man kanskje plutselig enda mer selv om det egentlig er på salg. Hvis man legger til alle plaggene man fikk seg så vil jeg tro man får litt sjokk :p

Constanza Marcela

07.11.2015 kl. 21:07
Helt sant det du skriver. bra skrevet

Marianne

07.11.2015 kl. 21:08
Så enig med deg.

Når du handler sparer du ikke rett og slett.

Klart du kan spare penger ved et salg visst du virkelig har bruk for tingen, men ellers så er det mange som handler og handler fordi det er sååå billig.

Ha en flott kveld :)

Eli Heggelund Westgård

08.11.2015 kl. 15:57
Derfor jeg ikke kjøper annet enn stoff og syr noe til meg selv og det bli adskillig billigere . Siste plagget som kom inn i hus her var en gave fra mannen

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits