LinnThereseDagsland -

Slik unngår du enkelt den usunne maten

  • 05.11.2015 kl. 16:00

Mmm... Nå har jeg nettopp spist verdens beste lunsj!

I tillegg har jeg også laget lunsjen for resten av uken, og pakket det i små plastikkesker som står klare i kjøleskapet. Dette tror jeg jammen at jeg skal vurdere å begynne og gjøre hver eneste mandag. Eller kanskje søndag? Så slipper jeg å bruke så mye tid på å lage meg mat, og dermed ofte velge det usunne og enkle fremfor et sunt og næringsrikt måltid som dette. For det er fort gjort å heller ta noe ferdig enn å lage seg et sunt måltid fra bunnen av. Hva er vel da bedre enn å ha sunn ferdigmat klar i kjøleskapet? Et minutt i mikroen så er det klart. Jeg tror også det er veldig viktig at det du velger å dele opp i plastikkbokser som dette faktisk er noe du synes smaker godt. For er det noe du ikke liker kan jeg love deg at det er mye enklere å bare finne frem det usunne likevel. Med andre ord; bruk en dag i uken på å lage sunn mat som du i tillegg synes smaker godt, så slipper du å ty til de usunne løsningene. Det skal i hvertfall jeg prøve å gjøre fremover nå! 

Ellers kan jeg jo fortelle dere hva jeg valgte å pytte i disse boksene mine! Karbonadene er hjemmelagde av mormor, risen har jeg allerede kokt og deretter fordel likt i boksene. Grønnsakene derimot var det litt mer styr med. De lagde jeg slik som dette; jeg skjærte opp og stekte en stor gulrot og en løk. Deretter skjærte jeg opp brokkoli, blomkål og sjampinjong og tilsatte dem i resten av grønnsakene. Lot alt steke en liten stund før jeg krydret med tacokrydder og kajennepepper. Tilsatte så et helt glass med salsa, tacosaus, i smaken hot. Ettersom jeg er veldig glad i sterk mat. Jeg lot så dette putre på svak varme i noen minutter før jeg smakte til med salt og pepper, og fordelte det i boksene. Ikke noe hokus pokus med andre ord, men det tar selvsagt en del mer tid enn å bare ta boksen ut av kjøleskapet og plassere den i mikroen i et minutt.6 Kommentarer

Storesøstertilsophia

05.11.2015 kl. 16:13
Så kjempe godt! :D <3

Ønsker deg en herlig torsdag videre :) <3

lisarorvik

05.11.2015 kl. 16:35
Kjempe fint innlegg, så utrolig smart :)

atlelundhaug

05.11.2015 kl. 19:08
God ide :-D

Norges Nettkrigere

05.11.2015 kl. 19:09
Det ser så fristende ut. Jeg ble faktisk små sulten :p

rteworld

06.11.2015 kl. 10:18
Hei! Genialt! Visste du forresten at "usunn" og "sunn" mat er et abstrakt begrep, som vi i Vesten har en helt annet definisjon av enn f.eks. folk i andre land eller deler av verden, f.eks. USA? Og en familie i Midt-Østen ville ledd av oss der vi knasker i oss knekkebrød til lunsj. Eller "brødskiver" av grovt mel. I enkelte land er frokosten mer lik vår middag. Da jeg var i USA i 2001 bestod frokosten av svart kaffe med søte og store kaffebrød. Lite rugbrød og speltmel å se der ja. Så "sunn man" trenger absolutt ikke være noe statisk, men er konstruert av vår kultur. Ha en fin fredag og helg!

ida

06.11.2015 kl. 13:40
Kjempe smart! :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits