LinnThereseDagsland -

Mine 10 bloggregler

  • 01.11.2015 kl. 11:45

Her har dere mine 10 selvlagde bloggregler som jeg fast prøver å følge. Det er ikke alltid like lett å holde seg til dem, men jeg prøver så godt jeg kan. For alle dere som har en blogg selv, kan det være lurt å lage seg slike regler for å få best mulig resultat av bloggingen. Det er ikke alltid man reagerer på enkelte ting som det er fort gjort å gjøre, men som leserne klør seg i hode og irriterer seg grønn over - da kan det være lurt å ha noen regler slik at hvertfall minsker sannsynligheten for slike tabber.Mine 10 bloggregler


1. Vær positiv. Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å unngå syteinnlegg på bloggen. Det kommer et innlegg en gang i blandt, men det verste jeg vet er bloggere som sutrer over livet i det ene innlegget etter det andre, og da vil jeg helst unngå det selv. Mitt tips til deg om du har en dårlig dag eller er misfornøyd med noe er å skrive om noe helt annet. Slik som jeg gjør nå for eksempel. Ikke at jeg har en dårlig dag i dag altså! Men poenget er at du ikke behøver å skrive om hverdagen din hver eneste dag, skriv om andre ting de dagene humøret ikke er på topp.


2. Blogg ofte, men ikke blogg bare for å blogge. Innleggene skal alltid ha en viss kvalitet, og det er derfor bedre å publisere ett godt innlegg til dagen enn fire halvferdige som du har skrevet ned i farten. Og har du ingenting å blogge om? La være! Det er bedre å ha gode kvalitetsinnlegg fremfor en linje med tekst og et bilde med dårlig kvalitet, bare fordi du ikke kommer på noe annet der og da. Det kan også være lurt å skrive flere innlegg og lagre dem som utkast de dagene du har masse inspirasjon, slik at du senere kan publisere dem på dager du ikke vet hva du skal dele. 

3. Alltid ha gode bilder. Bilder er viktig! Heller lite skrift og et godt bilde, enn masse skrift og dårlige bilder. Selv om det (i mine øyne) er viktig å formidle noe også. Klarer du å få både en god tekst og et godt bilde med god kvalitet i samme innlegg - da har du et skikkelig kvalitetsinnlegg.

4. Overse stygge og meningsløse kommentarer. Nå er ikke dette noe stort problem for meg, men det hender inni mellom at de kommer dalene fra skyfri himmel, og da sier min bloggregel nummer fire at jeg skal bla gjennom, godkjenne og glemme. Slike kommentarer betyr ikke en dritt likevel. I hvertfall ikke når jeg får så mange fine kommentarer hver eneste dag!

5. Skjerm leserne for familietrøbbel, krangler i vennegjengen eller brudd med kjæresten. Det er mest sannsynlig ikke det leserne dine vil høre om, i tillegg har ikke den andre parten mulighet til å forsvare seg på samme måte. Det blir som å henge ut noen, og det liker vi vel ikke? Dette snakket faktisk kjæresten og jeg om her en dagen da vi tilfeldigvis kom inn på samtaleemnet om å blogge om at det går dårlig i kjærlighetslivet. Han lurte på hvorfor jeg ikke skrev om det når det var tilfelle ettersom jeg er ekstremt ærlig med dere i alle andre settinger. Og da svarte jeg han helt enkelt fordi jeg ikke ønsker å henge ut noen, og det ikke har noe med dere å gjøre. Jeg kan dele så mye jeg bare ønsker av mitt eget liv, så lenge det kun handler om meg. Med en gang det er en annen person involvert blir jeg mye mer reservert. Dette er tross alt min blogg, og det hadde ikke vært rettferdig om jeg hadde delt alt om alle. Det jeg deler om meg får være ærlig og personlig nok mener jeg :-)

6. Skriv anbefalinger eller tips om ting, produkter og mat du liker. Faller alltid i smak hos leserne, men her er det viktig at du har med gode bilder. Tips er noe alle alltid har og alltid vil elske, så denne er ganske sikker i bloggverdenen - deler du tips kommer du langt. Det er mitt beste tips - å dele tips! Haha.


7. Reklamer aldri for et sponset produkt du ikke liker. Leserne stoler på deg. Ingen vits i å lure dem til å kjøpe et dårlig produkt, det svekker bare deres troverdighet til deg. Noe som igjen fører til at de føler seg sviktet og lurt, og ikke ønsker å lese bloggen din mer. Ergo - falsk reklamering fører til en mindre populær blogg.

8. Svar leserne. Det er ikke alltid like lett å huske å svare alle sammen, derfor har jeg heller satt meg som mål og svare alle spørsmål som komme i kommentarfeltet. Ellers svarer jeg alltid alle på mail, facebook eller hvor enn det måtte være hvor det er mer "privat". Prøv gjerne å svare alle, men husk å være realistisk når du skriver bloggreglene dine.

9. Ha konkurranser i ny og ne. Spør en eventuell sponsor om å få ha en konkurranse for leserne dine, enn å ta produktet selv. Eller finn noe hjemme som du aldri bruker, og som du egentlig hadde tenkt å kaste. En kjole som ble kjøpt i feil størrelse, men aldri byttet? En genser du aldri bruker. Et smykke som bare samler støv. Hva som helst! Alle elsker konkurranser, så dersom du kjører i gang en slik i ny og ne gir det deg glade og fornøyde lesere. 

10. Kommenter andre blogger. Selv prøver jeg å kommentere minst fem ulike blogger hver eneste dag, og dersom du gjør dette over en lang periode vil du til slutt ha kommentert hundrevis av bloggere. Og hva gjør vi når vi får en kommentar fra noen man ikke kjenner igjen? Jo, man tar en titt på bloggen deres. Med andre ord; ved å kommentere andre blogger får du dem til å smile i tillegg til at du får flere lesere (og gjerne kommentarer) selv også. Vinn - vinn!


Så, nå er jeg spent. Hva synes du om bloggreglene mine? Og har du noen regler du vil tilføye? Kanskje jeg utvider listen min!

12 Kommentarer

Tone :)

01.11.2015 kl. 12:27
Knallbra tips Linn Therese :) Dette skal jeg ta med meg videre ;)

Helene

01.11.2015 kl. 12:52
Fine regler som virker enkle å følge =) Tror kansje jeg må få meg noen regler jeg også ;)

Mona

01.11.2015 kl. 14:29
Gode regler<3

sgv

01.11.2015 kl. 15:31
Super gode regler, tusen takk for tips :)

Nikki Moon

01.11.2015 kl. 16:58
Jeg likte reglene! Spesielt nummer 10! Jeg synes det beste med å kommentere andre blogger er når man ender opp med å kommentere frem og tilbake, til det punktet hvor man blir litt kjent med hverandre. Det synes jeg er super hyggelig! :) Nå vet jeg jo at de fleste bare kommenterer for å få flere lesere selv, men ja. Unntakene som faktisk tar seg tid er helt magiske! God søndag :)

rteworld

01.11.2015 kl. 17:08
Mange konfidente råd der.

traust

01.11.2015 kl. 18:26
Kjempeflotte bloggregler, og jeg ser at noen av de har jeg også hatt - helt ubevisst. Kos deg i kveld :-)

lindusen

01.11.2015 kl. 18:27
Nyttige tips 😊 takk for at du deler. Det er mye sannhet her og feks. Å henge ut andre er ikke lurt..") god kveld

kindertryne

01.11.2015 kl. 20:10
mange bra regler her ja :)

Christian Lystad

01.11.2015 kl. 22:55
Hei Linn så fine bilder av deg

du er en pen jente

så fint antrekk du har på deg

det kledde du da

Rikke

02.11.2015 kl. 12:29
Kjempe flotte og gode regler :)

EliseCecilie

06.11.2015 kl. 22:37
Veldig bra regler å holde seg etter. Er selv veldig fersk når det kommer til blogging, så prøver å suge til meg så mye jeg kan av tips og triks :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits