LinnThereseDagsland -

Knall god, blodig nachos!

  • 27.10.2015 kl. 16:00

Hvor ekkelt, skummelt og brutalt ser ikke dette ut? Men slapp av! Det smakte ufattelig mye bedre enn det ser ut.

Nå er vi offisielt inne i halloweenuken! Derfor slo jeg til med en aldri så liten halloweenmiddag til kjæresten og meg i går. Valget falt på hjemmelaget nachos med guacamole, salsa og rømme til. Bare en bitteliten vri; nachosen så blodig, ekkel og direkte skummel ut. Er det halloween så er det halloween, ikke sant? Denne retten her passer også perfekt om du skal ha halloweenparty hjemme hos deg, men enda ikke vet hva du skal servere. Dette er superenkelt, noe de aller fleste liker, men kan også fort se veldig skummelt og ekkelt ut bare ved å gjøre noen små endringer.

 

Du trenger (til 3-4 personer):

400 gram kjøttdeig - smør eller olje til steking - 300 gram revet ost - 1 pose med salte tortillachips - 2 tuber med rød konditorfarge - 1 pose spicemix, tacopulver - 1 glass med salsa, tacosaus - 1 rød chili - 1 gul løk - ekkel dekor (jeg kjøpte mitt på europris)

Server med rømme, salsa, guacamole, salat eller det du måtte ønske. Selv serverte jeg med hjemmelaget salsa, hjemmelaget guacamole og rømme. 


 

Slik gjør du:

Start med å steke kjøttdeigen. Hakk opp chilien og løken som du tilsetter i kjøttdeigen når den er ferdig stekt. La dette surre sammen en liten stund før du blander inn tacopulveret og omtrent en desiliter med vann. Til slutt tilsetter du glasset med salsa, jeg foretrekker å bruke en sterk en, men skal du servere til gjester ville jeg anbefalt å bruke en litt mildere variant. Etter å ha tilsatt salsaen blander du alt godt sammen før du lar det småkoke på svak varm i cirka 10 minutter. Dette er for at sausen ikke skal være så rennende, om den er det får du nemlig myke tortillachips istedenfor sprøe. Det vil vi jo ikke!

Imens kjøttdeigblandingen koker, tar du all osten oppi ei bolle. Hell deretter den røde konditorfargen over osten, og rør det godt sammen til osten har fått en jevn rød farge. Hvor mye konditorfarge du skal bruke må du nesten se an i forhold til hvor rød du ønsker at nachosen skal bli. Men når det kommer til halloween pleier jeg å tenke at jo mer "blod" jo bedre, er dere ikke enig? Så jeg brukte i hvertfall to tuber med rød farge, slike som man får kjøpt på rema 1000.

Finn frem en ildfastform, eller som jeg har gjort en langpanne, legg bakepapir i bunn før du fordeler posen med tortillachips utover hele bunnen. Hell deretter kjøttdeigblandingen over tortillachipsene, og avslutt med den blodige osten på toppen. Sett retten midt i ovnen på 225 grader og la den stå der til osten har smeltet skikkelig slik at det ser ut som "blodet" renner. Dette tar omtrent tjue minutter.

Dersom du lager hjemmelaget salsa og guacamole som jeg gjorde, kan dette være et fint tidspunkt å tilberede den på. Gjerne legg igjen en kommentar om dere ønsker at jeg skal dele oppskriften på salsaen og guacamolen også! Kjæresten syntes hvertfall at salsaen var knallgod! Etter at nachosen er ferdigstekt er det bare fantasien som setter grenser for hvor skummel og ekkel du klarer å få det til å se ut. Jeg toppet det med edderkopper, skjelett, spøkelser og flaggermuser. Alt dette kjøpte jeg som sagt på europris!

Håper det smaker skummelt godt!

5 Kommentarer

Henriette Celin

27.10.2015 kl. 16:41
Så kreativt og stilig! dette skal jeg huske på :-D

Filippaa

27.10.2015 kl. 18:11
Så kult og kreativt :D

Verona Toresdottir

27.10.2015 kl. 19:11
nomz

Christian Lystad

27.10.2015 kl. 22:32
Hei Linn nam det så godt ut da

nå ble jeg sulten da

Anastasia

28.10.2015 kl. 19:58
Det der var så utrolig kreativt ut! :D Veldig fin måte å for eks lære unger å spise mat! :D

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits