LinnThereseDagsland -

Jeg skulle bare gjøre en ørliten forandring

  • 26.10.2015 kl. 09:35

Jeg har alltid vært utrolig glad i å lage min egen wok av alle mulige grønnsaker til et hvert måltid. Uansett om det er kylling, fisk, bare vanlig kjøttdeig eller noe helt annet, så fungere hjemmelaget grønnsakswok utmerket som tilbehør. Enkelt er det også! Min wok er også helt fri for sauser, dressinger eller annet som fjerner smaken fra de friske grønnsakene. Her snakker vi så rent og naturlig som overhodet mulig! Vanligvis pleier jeg å legge en liten klatt smør eller olje i bunn av stekepannen før jeg steker oppskjært løk og gulrøtter i et par minutter. Deretter hiver jeg brokkoli, blomkål og evt. sopp oppi woken, og lar alt steke et par minutter til. Så krydrer jeg med litt salt og pepper før det plasseres på tallerkenen sammen med noe annet. 

Dette fungerer som sagt utmerket til det meste, men ettersom jeg har spist dette her flere dager i uken i årevis begynner jeg så smått å bli litt lei. Ikke så lei at jeg velger noe annet å erstatte woken med, men så lei at jeg ønsket å gjøre en ørliten forandring. Rett før helgen bestemte jeg meg derfor for å prøve noe nytt, og av den grunn at jeg hadde spist havregrøt med kanel til frokost falt valget av forandring på å erstatte salt og pepper med kanel. Hvorfor ikke, tenkte jeg. Det er jo bare til å prøve! Resultatet ble så fantastisk at jeg er nødt til å dele hele fremgangsmåten med dere, så len deg godt tilbake og ønsk vannet i munnen velkommen.Du trenger:

en liten del kålrot - ei potet - ei gulrot - to klaser brokkoli - en liten del blomkål - en sopp - en halv løk


 

 

Slik gjør du:

Start med å skjære opp løk, poteten, kålrot og gulrot. Bland alt i ei stekepanne, eventuelt wokpanne, sammen med litt olje og la det steke på middels varme i et par minutter. Mens dette ligger og putrer i stekepannen kan du skjære opp resten av grønnsakene. Det vil si brokkoli, blomkål og sopp. Disse trenger ikke like lang steketid, så du tilsetter dem bare mot slutten, og lar alt steke sammen noen minutter til. Rett før du tar stekepannen av platen krydrer du godt med kanel! Det ser ikke så veldig delikat ut, men jeg lover dere, det smaker helt fantastisk.Eventuelt kan du bare ta en bit fra en av grønnsakene ut av pannen, krydre den biten og deretter smake om du synes det er godt eller ei. Server sammen med kjøtt, fugl eller fisk, eller spis det alene i ei skål med en klatt rømme på toppen. Sistnevnte passer best om det er lunsj eller kveldsmat du lager deg. Skal du ha det til middag anbefaler jeg at du velger å ha noe kjøtt til!Håper det smaker!

5 Kommentarer

gamerwife

26.10.2015 kl. 13:22
Herregud jeg kjenner jeg blir ekstremt sulten, dette så bare helt fantastisk ut <3 ha en utrolig flott mandag :D

Monica :)

26.10.2015 kl. 13:23
Namm :D Det der så veldig godt ut :D Ha en fin mandag søte deg <3 Klem :)

superkidzen

26.10.2015 kl. 13:27
Hei,

Måtte ta en tur innom bloggen din, og du skriver mye interessant :)!

Ønsker deg lykke til videre, og husk:

Aldri gi opp :)

Natalii

26.10.2015 kl. 13:30
Det så veldig godt ut! :-D

Christian Lystad

26.10.2015 kl. 19:40
Hei Linn nam det så godt ut da

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits