Hjemmelaget havregrøt på to minutter

  • 22.10.2015 kl. 09:30

Er det noe som er sikkert som banken så er det at havremel er et dyrt produkt å gå til innkjøp av. I hvertfall i forhold til hvor billig man kan lage sin egen versjon, som jeg skal vise dere i dette innlegget. Havremel selges stort sett bare på helsekostbutikker, og en kilo koster rundt 30 kroner. Til sammenligning koster en kilo havregryn bare 12 kroner og kan kjøpes over alt. Derfor skal jeg nå vise dere hvor enkelt det er å lage havremel av havregryn, og deretter bruke dette til å lage verdens beste, sunneste og hjemmelagde havregrøt. Perfekt til frokost både på hverdager og i helger ettersom det er sunt og knallgodt.


 

Først, hvordan man lager havremel av havregryn. Det eneste du trenger er havregryn og en mikser. Hell litt havregryn oppi mikseren og så vidt trykk på knappen. Vips så har du hjemmelaget havremel som koster en tiende del av prisen, og i tillegg smaker enda bedre.


Vanlig havregryn - Havregrynet etter fem sekunder i mikseren

Så, over til hvordan du lager havregrøt! Dette er egentlig latterlig enkelt. Det eneste du trenger er 50 gram av dette havremelet du nettopp har pulverisert i mikseren, 2 dl vann og ett egg. Bland vann og havremel i ei skål, for så å plassere den i mikroen i ett minutt. Når det gjenstår tretti sekunder tar du skålen ut og rører om før du setter den inn igjen. Tretti sekunder senere tar du skålen ut og rører om igjen - nå er massen veldig rennende og løs. Rør så inn et rått egg, og plutselig er konsistensen blitt tykk og kremete. Enklere enn dette går det vel ikke an å få det? Billig er det også - ei skål med denne fantastisk gode havregrøten koster ikke mer enn et par kroner! Dryss over litt søtning og kanel - gjerne noen bær eller nøtter også dersom du ønsker det - og nyyyt ♥

14 Kommentarer

Henriette Celin

22.10.2015 kl. 09:59
Ser fantastisk godt ut :-D

lisarorvik

22.10.2015 kl. 10:28
kjempe fint innlegg, liker bloggen din kjempe godt<3

atlelundhaug

22.10.2015 kl. 10:30
Det blir frokosten min imorra, men glutenfri havregryn da.

Bruker lage det med mjølk, men uten egg. Nå blir det din metode. Takk snille ;-)

Linn Therese Dagsland

22.10.2015 kl. 10:31
atlelundhaug: Så gøy å høre! Håper du liker denne metoden minst like godt :-D

Sofie Caroline Nilsen

22.10.2015 kl. 10:37
ååh nam :)

atlelundhaug

22.10.2015 kl. 10:46
Det får du vite imorra :-D

Iselin Renée

22.10.2015 kl. 12:41
Blir en mye bedre konsistens, og billigere også ja :)

Viktoria Evensen

22.10.2015 kl. 15:43
Så kjempe godt ut! fikk nesten lyst til å lage det med engang. Men jeg skal ta det med meg videre. God og sunn frokost for en idrett student som meg :)

Viktoria Sørlie

22.10.2015 kl. 19:40
nam!

Christian Lystad

22.10.2015 kl. 21:40
Hei Linn nam det så godt ut da

havregrøt er godt da

har du laget den selv?

Linn Therese Dagsland

22.10.2015 kl. 22:09
Christian Lystad: ja, det har jeg! :-)

22.10.2015 kl. 23:15
Hei Linn :-)

Ser himmelsk ut <3

Ida M.

22.10.2015 kl. 23:19
Den der såg utrolig god ut, må prøves ut her en av de nærmeste dagene :)

Siv Anita Haukdal

22.10.2015 kl. 23:47
Så utrolig godt! Enkelt og sunt :)

Skriv en ny kommentar

Linn Therese Dagsland

Ei smilende og positiv jente på 21 år. Skriver om hverdagen som nybakt mamma til lille Dennis som ble født den 19.mars 2017. Mye av bloggen handler om baby, trening og alt som hører med mammalivet. I tillegg til små ubetydlige ting, vanskelige hendelser fra fortiden som har medført at jeg i dag lever med sosial angst. Deler også gode matoppskrifter, antrekk, tips og kjærlighetslivet mitt med dere. Lurer du på noe mer er det bare til å ta en titt på "om meg" innlegget som du finner i menyen under headeren.

Alle henvendelser kan sendes til:
linn_therese_dagsland@hotmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits